Izvor:rtcg

Najduži tunel u Platijama izazov i opasnost

Proći kroz tunel 7,8,9 na magistrali Podgorica – Kolašin pravi je izazov i opasnost. Nema svjetla, pa se vozi po mraku i kako se ko snađe. Ima i drugih nedostataka, ali rekonstrukcija tunela se čeka, jer ovogodišnjim budžetom nije obezbijeđen novac. Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin svjetlo je uvijek na kraju tunela. A do izlaza iz mraka, vožnja kroz tunel 7,8,9, funkcioniše po principu kako se ko snađe. Usred dana, vozači ne znaju šta je gore, da li to što ulaze ili što izlaze iz mraka, piše Portal RTCG.

“Veoma loše, znači ovo je čista sreća ovo putovanje, posebno kad je loše vrijeme i kad su kiše, to je katastrofa. Još kome su slaba svijetla na auto ništa. Krivina, onda kad ono počne odozgo da kaplje voda. Problematično je pogotovo ovako kad je sunčano meni ne smeta ali, mogu da pretpostavim kako je nekome prvi ili drugi put da prođe, valjalo bi ga osvijetliti”, kažu vozači.

A to što su problem prepoznali i u Upravi za saobraćaj, nije dovoljno jer, nedostaje novac.

“Uprava za saobraćaj obezbijedila je izradu tehničke dokumentacije za cjelovitu rekonstrukciju tunela 7, 8, 9 koji obuhvata sljedeće faze: trasu, konstrukciju, hidro-fazu, kao i izradu tunelske rasvjete. Budžetom za 2022. nijesu obezbijeđena finansijska sredstva pa Uprava za saobraćaj nije mogla rekonstruisati navedeni tunel”, saopšteno je iz Uprave.

Zato će građani i dalje morati kroz tunel koji, osim rasvjete, nema ni hidroizolaciju kao ni betonsku oblogu. Iz Uprave za saobraćaj poručuju da će tender za izvođača rekonstrukcije biti raspisan, nakon što se obezbijedi novac.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Danas novi protest pokreta “Ima nas”, pogledajte satnicu polazaka...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

Pregovori o formiranju nove vlasti u Podgorici u utorak

U pitanju je sastanak povodom dogovora o što skorijem formiranju lokalne vlasti, kao i pitanju proglašenja finalnih...

Kolegijum danas o odgađanju sjednice

Sjednica na kojoj bi poslanici trebalo da glasaju o predlogu za izbor četvoro sudija Ustavnog suda zakazana...

RADOVI BEZ DOZVOLE NA ĆELIJI PIPERSKOJ: Srušili ogradu, dogradili...

Uz to, veći dio prvobitnog zemljanog prostora ispred manastira je ili popločan ili asfaltiran, što je dovelo...

KELEZIĆ: Obaveza suverenističkih stranaka je da budu motor protesta

POBJEDA: Sporadične proteste građana, izazvane potezima i odlukama vlada Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, pored ne naročitog...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare