Izvor:rtcg

Najduži tunel u Platijama izazov i opasnost

Proći kroz tunel 7,8,9 na magistrali Podgorica – Kolašin pravi je izazov i opasnost. Nema svjetla, pa se vozi po mraku i kako se ko snađe. Ima i drugih nedostataka, ali rekonstrukcija tunela se čeka, jer ovogodišnjim budžetom nije obezbijeđen novac. Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin svjetlo je uvijek na kraju tunela. A do izlaza iz mraka, vožnja kroz tunel 7,8,9, funkcioniše po principu kako se ko snađe. Usred dana, vozači ne znaju šta je gore, da li to što ulaze ili što izlaze iz mraka, piše Portal RTCG.

“Veoma loše, znači ovo je čista sreća ovo putovanje, posebno kad je loše vrijeme i kad su kiše, to je katastrofa. Još kome su slaba svijetla na auto ništa. Krivina, onda kad ono počne odozgo da kaplje voda. Problematično je pogotovo ovako kad je sunčano meni ne smeta ali, mogu da pretpostavim kako je nekome prvi ili drugi put da prođe, valjalo bi ga osvijetliti”, kažu vozači.

A to što su problem prepoznali i u Upravi za saobraćaj, nije dovoljno jer, nedostaje novac.

“Uprava za saobraćaj obezbijedila je izradu tehničke dokumentacije za cjelovitu rekonstrukciju tunela 7, 8, 9 koji obuhvata sljedeće faze: trasu, konstrukciju, hidro-fazu, kao i izradu tunelske rasvjete. Budžetom za 2022. nijesu obezbijeđena finansijska sredstva pa Uprava za saobraćaj nije mogla rekonstruisati navedeni tunel”, saopšteno je iz Uprave.

Zato će građani i dalje morati kroz tunel koji, osim rasvjete, nema ni hidroizolaciju kao ni betonsku oblogu. Iz Uprave za saobraćaj poručuju da će tender za izvođača rekonstrukcije biti raspisan, nakon što se obezbijedi novac.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Racija u Njemačkoj, pali i dileri iz Crne Gore

Kako prenose mediji, pretreseno je više desetina stanova, a fokus racije je bio na gradu Mesingenu. Tokom...

Đukanović: Na obroncima Bjelasice nema nijednog radnika, Vlada brine...

On je podijelio podatak koji ima da je kapitalni budžet u januaru bio projektovan na 20 miliona,...

Papa Franja primljen u bolnicu sa respiratornom infekcijom

Pregledi su pokazali respiratornu infekciju, koja nije kovid-19, i koja će zahtijevati nekoliko dana u bolnici, rekao...

U Belgiji pritvoreno sedam osoba osumnjičenih za planiranje terorističkih...

Tih sedam osoba privedeno je sinoć u okviru akcije protiv ekstremističkog djelovanja usmjerenog na radikalizaciju mladih ljudi....

Blinken o Dodiku: On je na Putinovom autoritarnom putu

Blinken je poruku uputio na zvaničnom Tviter nalogu, a Dodika je uporedio s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare