Nastavak odlične saradnje Svjetske banke i CBCG

Svjetska banka i Centralna banka Crne Gore imaju veoma uspješnu saradnju, koja će se u narednom periodu dodatno unapređivati, konstatovano je na današnjem sastanku šefa Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu Kristofera Šeldona sa guvernerom Centralne banke CBCG Radojem Žugićem.

Žugić se zahvalio predstavniku Svjetske banke na kontinuiranoj podršci koju ova institucija pruža Centralnoj banci Crne Gore, prvenstveno u vidu tehničke pomoći za aktivnosti usmjerene na modernizaciju platnog prometa.

Šeldon je, kako se navodi, najavio i podršku Svjetske banke Centralnoj banci Crne Gore na planu primjene međunarodnih standarda i najboljih praksi u oblasti bankarske supervizije i sanacije.

“Sagovornici su danas razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i istakli potrebu saniranja ranjivosti u fiskalnoj sferi, prvenstveno obuzdavanja rasta javnog duga, kao i podsticanja realnog sektora koji je zamajac razvoja privrede”, navodi se u saopštenju CBCG.

Na sastanku je, dodaju, bilo riječi i o predstojećem učešću crnogorske delegacije na Godišnjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu, kao i o organizaciji sastanka Belgijsko-holandske konstituence, čiji će domaćin u maju biti Crna Gora.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare