Nove članove Odbora direktora EPCG biraju 16. marta: Izvanredni rezultati kompanije, potpuno je finansijski stabilna

Odbor direktora EPCG sazvao je vanrednu sjednicu akcionara kompanije za 16. mart, a u skladu sa zahtjevom Vlade Crne Gore. Na dnevnom redu Skupštine naći će se Odluka o razrješenju članova Odbora direktora i odluka o izboru novih članova.

Odbor je na ovaj način, kako naglašavaju u saopštenju EPCG, u zakonskom roku sazvao vanrednu Skupštinu akcionara, koju je Vlada zahtijevala odlukom od 11. januara 2021. godine, a u međuvremenu će u što većem obimu, saldirati poslovnu 2020. godinu i rezultate rada Društva što je i obaveza Odbora kao organa upravljanja.

“Odbor navodi još jednom, o čemu je više puta činjenično informisana i Vlada i nadležno Ministarstvo, da je zakazana Skupština za 25. februar od Vlade bila u suprotnosti sa odredbama člana 135 i 152 Zakona o privrednim društvima što je u krajnjem potvrđeno i jučerašnjim rješenjem Privrednog suda. Odbor je konstatovao da u prva dva mjeseca 2021. godine kompanija bilježi izuzetno dobre poslovne rezultate, te da je posljednje tri godine EPCG ostvarila izvanredan rezultat i najbolji od postojanja Kompanije. Odbor je naglasio uspjeh i profesionalni rad menadžmenta a kao najbolja potvrda dobrog poslovanja je to da je Kompanija u posljednje tri godine ostvarila dobit od oko 100 miliona eura, te da je EPCG grupa u tom periodu u državni budžet uplatila oko 260 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

I pored mnogih izazova naročito u periodu pandemije, naglašavaju u Odboru, menadžment je odradio ogroman i odgovoran posao u modernizaciji postojećih proizvodnih objekata.

“Kompanija je afirmisana na tržištu Jugoistočne Evrope, a ojačana je međunarodna saradnja sa svim referentnim energetskim i finansijskim institucijama. Time su ispunjeni svi potrebni uslovi da Kompanija funkcioniše u skladu sa potrebama i zahtjevima savremenog doba”, navodi se u saopštenju Odbora direktora EPCG.

Zaključeno je da je Kompanija potpuno finansijski stabilna, likvidna i spremna za dalji nastavak intenzivnog razvoja i investicije kroz definisani strateški koncept proizvodnje električne energije uz kontinuirano povećanje učešća obnovljivih izvora energije i izgradnje novih hidro, vjetro i solarnih elektrana.

Članovi Odbora su se zahvalili menadžmentu i zaposlenima na izuzetnoj saradnji u nadi da će i novi članovi Odbora, u narednom periodu, nastaviti sa podrškom ambicioznih investicija i realizacijom strateški važnih projekata ne samo za EPCG nego i za elekto-energetski sistem i državu Crnu Goru.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Konatar: Ako URA stoji iza Fon Kramon, ko stoji...

On se zahvalio evropskim prijateljima "u razobličavanju pogubne politike DPS i njihovog predsjednika". "Evropski...

Kataro pobijedio Primorac

Nakon 32 minuta igre bilo je 9:9, da bi u šutiranju sa pet metara bili precizniji vaterpolisti...

U Srbiji počela proizvodnja vakcine Sputnjik V

Ruski fond je naveo da je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja proizvodi Sputnik V,...

GADAFIJA RASTRGLI NA ULICI, njegov SIN se vraća da...

Ahmed Gadaf al Dam, lider Nacionalnog borbenog fronta, smatra da sin Muamera al Gadafija, Saif al Islam...

U hrvatskoj luci zaplijenjeno 575 kilograma kokaina

Dubrovačko-neretvanska policija saopštila je da je kokain, koji je bio skriven u kontejneru sa voćem, stigao iz...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare