Izvor:Pobjeda

Nurković: Ogromna šteta ako se dozvoli pad državnih garancija

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić tvitnuo je juče da je Agencija za zaštitu konkurencije naložila stopiranje državne pomoći Barskoj i Crnogorskoj plovidbi. I to je bila jedina reakcija iz Vlade, a juče je istekao rok za uplatu prve ovogodišnje rate od 4,64 miliona dolara za četiri broda i stvorili su se uslovi da kineska Eksim banka zahtijeva isplatu kompletne državne garancije od 66 miliona dolara.

Ministar je tvitnuo da je to ,,još jedan primjer svršenog čina“ pred koji su dovedeni, usljed neracionalnog rukovođenja ekonomijom i javnim finansijama prethodne vlasti. Bivši ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković tvrdi da se ovdje ne radi o državnoj pomoći i ocjenjuje da je ogromna greška dozvoliti da padnu državne garancije.

– Vlada ostaje privržena principima održivog razvoja, u skladu sa svim zakonskim okvirima, ekonomskim principima, kao i načelom transparentnosti, i nastavlja sa danonoćnim radom na sanaciji štete i pronalaženju potencijalnih rješenja – naveo je Spajić, dok se resorni ministar Mladen Bojanić nije oglasio. On je prošle sedmice izjavio da će razgovarati sa Eksim bankom o mogućem reprogramu kredita.

Agencija za zaštitu konkurencije pokrenula je dva ispitna postupka utvrđivanja usklađenosti državne pomoći brodarskim kompanijama i u svojim rješenjima naložila dalju obustavu bilo kakve pomoći do okončanja postupka. Prvi je postupak pokrenut 10. decembra za dva broda Crnogorske plovidbe, a u ponedjeljak za dva broda Barske plovidbe.

– Bolje je bilo platiti rate nego odjednom platiti ukupan iznos. Neshvatljiv mi je ovaj postupak – kazao je Nurković Pobjedi i objasnio da se radi o kupovini brodova, a ne o spašavanju propalih preduzeća.

– To je isto kao kad država uloži u izgradnju neke fabrike – rekao je Nurković, dodajući da se, kad su date državne garancije, očekivalo da će ove dvije kompanije moći da plaćaju rate iz tekućeg poslovanja, ali da je došlo do poremećaja na tržištu i pada cijena najamnine brodova.

– Ove kompanije ne mogu da plaćaju rate za brodove, ali pokrivaju troškove redovnog poslovanja i država nijedan euro ne izdvaja za to. Druga bi priča bila da im troškove redovnog poslovanja pokriva država – tvrdi Nurković.

Brodovi Barske plovidbe ,,Bar“ i ,,Budva“ su kupljeni 2012. godine kreditom od Eksim banke od 46,4 miliona dolara, za koji je država izdala garanciju. Brodovi su izgrađeni u kineskom brodogradilištu Jingling i isporučeni 2014. godine. Do sada je otplaćeno 29 miliona dolara i ostalo je još da se vrati 43 miliona dolara sa kamatama.
Crnogorska plovidba je za brodove 21. maj“ i ,,Kotor“ do sada platila 46 miliona dolara i ostalo je da vrate još 23 miliona sa kamatama.

Sva četiri broda unajmljuje londonska kompanija Sea Pionner.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Popović: Očekujemo najmasovniji skup do sada

Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno...

Šehović: Pošaljimo i večeras poruku da ne pristajemo na...

-SVI na protest - poručio je Šehović. Podsjećamo, novi protest pokreta Ima nas biće...

Vukčević: Biću blokator svakog kriminalnog plana i protivpravnog ponašanja

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević, odgovorio je na zahtjev za ponovno zakazivanje sjednice komisije, te...

Žuta traka na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog potreba ili...

Podgorica je dobila prvu žutu traku za kretanje autobusa i taksi prevoza i tona Bulevaru Svetog Petra...

Zeleni smoothie: Napitak sa kivijem, jabukom i spanaćem

Sastojci: – banana -tri kivija -zelena jabuka

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare