Izvor:RTCG

Obradović: Radnici KAP-a od šest plata dobili samo dvije, traže prijem kod ministra

Predsjednica Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović saopštila je za Portal RTCG da je Uniprom prestao da plaća grupi bivših radnika KAP-a 450 eura mjesečno, na koliko se ranije bio obavezao. Obradović je za taj portal kazala da je Uniprom isplatio dvije plate po 450 eura, iako su obećali da će plaćati po 450 eura mjesečno u prvoj polovini ove godine.

“Napominjem da je to dobra volja vlasnika Uniproma, nema formalne obaveze, ali obećanje je bilo takvo”, rekla je Obradović.

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović krajem prošle godine, kada je potvrdio da je donijeta odluka o gašenju prozvodnje u Kombinatu aliminujuma Podgorica jer se sa EPCG nije dogovorio o cijeni struje koja bi za njega bila prihvatljiva, obećao je da će svim radnicima koje je otpustio a koji nijesu ispunili uslove za penziju, isplaćivati po 450 eura u tokom šest mjeseci.

Pravo na te naknade trebalo je da dobije oko par stotina bivših radnika KAP-a.

Obradović je rekla da je grupa bivših radnika KAP-a tražila da se hitno sastanu sa ministrom rada i socijalnog staranja Admirom Adrovićem.

“Očekujemo odgovor što prije, imajući u vidu da je situacija u kojoj su radnici dramatična i da već mjesecima nemaju prihoda. Tako da vjerujemo da će ministar brzo odgovoriti na naš zahtjev”, poručila je Adrović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra veoma toplo, do 38 stepeni

U popodnevnim satima, uglavnom u sjevernim predjelima, uz promjenljivu oblačnost ponegdje kiša ili pljusak i grmljavina, a...

Đukanović sa suprugom Lidijom na neformalnoj transatlantskoj večeri

Veče je u muzeju Prado priredio premijer Španije Pedro Sančez.

Ove stvari stavite u novčanik za finansijsko obilje!

1. Ispišite želje na crvenom papiru i vežite ga svilenim koncem u istoj boji. Taj papir ostavite na mjestu gdje inače...

Predstavnici SD prisustvovaće sjutrašnjem skupu ispred Vlade: Ne smijemo...

“Kako smo i obećali, bićemo sa građanima na svakom mjestu sa kojeg se budu borili protiv izdaje...

Muzička zvijezda R. Keli osuđen na 30 godina zatvora

Pjevač i tekstopisac osuđen je za reketiranje i seksualnu trgovinu prošle godine na suđenju koje je podstaklo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare