Održana IV Konstitutivna sjednica Skupštine Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

Konstitutivna sjednica IV saziva Skupštine Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) održana je 31. marta tekuće godine u kongresnoj sali hotela 'Hilton', saopštila je ta organizacija.

Sjednicom je predsjedavao Armend Milla, državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, a sjednici su prisustvovali direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković, predstavnik Vlade Crne Gore i predstavnici lokalnih turističkih organizacija, kao i drugi dobrovoljni članovi Skupštine NTO CG.

“S obzirom na to da je mandat III saziva Skupštine NTO CG istekao, u skladu sa predviđenom procedurom i odredbama Zakona o turističkim organizacijama i Statuta NTO CG, verifikovani su četvorogodišnji mandati članovima, odnosno njihovim predstavnicima u IV sazivu Skupštine”, navodi se u saopštenju NTO CG.

Verifikovani su, kako dalje dodaju, mandati ukupno 35 članova, među kojima su Vlada Crne Gore, sve lokalne turističke organizacije, kao i kompanije koji su strateški partneri crnogorskog turizma, visokoškolske obrazovne institucije iz oblasti turizma, te udruženja turističke privrede i javne institucije koje su povezane sa turizmom.

Direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković, predstavila je informacije o Programu rada NTO CG za 2021. i 2022. godinu kao i o Finansijskom planu NTO CG za 2021. i 2022. godinu.

Osvrnula se i, kako se navodi, na pozitivne rezultate prethodne turističke sezone kada je zabilježeno preko 2 miliona turističkih dolazaka, što je 30 odsto više u poređenju sa 2021. godinom, dok je u poređenju sa rekordnom 2019. godinom to na nivou od oko 80 odsto.

“To su dobri rezultati imajući u vidu da je prošla godina bila izazovna za turizam. Što se tiče predstojeće sezone, imamo velika očekivanja, a ohrabruju trenutne najave i rezervacije u periodu predsezone i ljetnjih mjeseci.”, zaključila je Tripković Marković.

Tokom sjednice, izglasani su novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora NTO CG za četvorogodišnji period.

“Na osnovu glasova članova Skupštine NTO CG, u skladu sa procedurom, za članove Izvršnog odbora NTO CG izabrani su: mr Snežana Pekić, dr Miško Rađenović, mr Lazar Miranović, Nikola Jablan i Jovan Gregović. Za članove Nadzornog odbora NTO CG izabrani su: Jasna Vujović, Miloš Medenica i Jovan Ristić”, poručuju iz NTO CG.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

A baš su efektne: Sedam kombinacija boja koje premalo...

1. Tamnoplava i crvena Kada su u pitanju neutralne boje, tamnoplava je jedna od...

Šegrt saslušan povodom slučaja “Stanovi”, negirao krivicu

Prema nezvaničnim informacijama, Šegrt je je negirao izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. On i njegovi advokati...

Papa Franjo mora na hitnu operaciju

Dodali su da je njegov ljekarski tim posljednjih dana odlučio da je potrebna operacija i da se...

Udruženje pravnika: Radulović učestvovao u istraživanju o indeksu vladavine...

“Svjetski projekat pravde mjeri razvoj vladavine prava u zemljama na osnovu prakse, iskustva i percepcije opšte javnosti...

Adžić: Na udaru 40-ak osumnjičenih kriminalaca, država spremna za...

“Na 50 lokacija tretirano je 40-ak članova organizovanih kriminalnih grupa i to je pokazatelj da je država...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare