Opštini Tuzi od Vlade 800.000 eura za realizaciju kapitalnih projekata, u Kolašinu nova 52 radna mjesta

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici dala saglasnost za korišćenje sredstava Tekuće budžetske rezerve, po kojoj se dodjeljuje 800.000 eura Opštini Tuzi za realizaciju kapitalnih projekata.

Imajući u vidu da je u Opštini Tuzi u toku 2022. godine planirano otvaranje novih fabrika i to fabrike proizvodnje čipsa, proizvodnje suncokretovog ulja i fabrike za proizvodnju prirodnih sokova, a da u najavi imaju i otvaranje fabrike sira i fabrike za proizvodnju gradjevinske armature, Opština se obratila zahtjevom za davanje podrške za realizaciju tih projekata.

”Za realizaciju tih projekata neophodno je obezbjediti komunalnu infrastrukturu u vrijednost od skoro dva miliona eura dugoročnih investicija, a odobrena sredstva biće iskorišćena za hitne potrebe unapređenja lokalne putne infrastrukture, vodovoda i kanalizacije, elektro-energetske mreže i ostale prateće infrastrukture”, navodi se u saopštenju Vlade.

Vlada je prihvatila Predlog za kandidovanje projekta “Izgradnja hotela B Kolašin po kondo modelu poslovanja” na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

”Prihvaćena je prijava Privrednog društva „Ski resort – Kolašin 1450“ sa sjedištem u Kolašinu, od 6. jula 2022. godine po kojoj je u neposrednoj blizini ski – staze, planirana izgradnja hotela kategorije četiri zvjezdice po kondo modelu poslovanja, sa 77 smještajnih jedinica, predračunske vrijednosti 8,7 miliona eura. Namjera investitora je da u okviru hotela otvori 52 nova radna mjesta”, navodi se u saopštenju Vlade.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Milatović predstavio četvorogodišnji program Evrope sad: Imamo najbolji plan...

Kako je saopšteno iz Pokreta Evrope sad saopšteno je da su prisutni imali...

Prijave poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja od 11. oktobra...

Javni poziv za poslodavce iz privatnog i javnog sektora, koji obavljaju djelatnost na...

Konjević: NATO pokazao jedinstvo u djelovanju

''Moj utisak je da je NATO uradio ono što je mogao u datim...

Đukanović: Crna Gora učvršćuje svoja prijateljstva i čuva zasluženi...

On je čestitao predsjedniku Evropskog savjeta i premijeru Češke na inauguralnom sastanku Evropske...

Objavljeno ko su dobitnici Nobelove nagrade za mir

To su Ales Bijalijacki, bjeloruski aktivista i borac za ljudska prava te dvije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare