test

Otvorena fabrika čipsa u Tuzima, Abazović: Veliki dan za cijelu državu

Standard

08/12/2022

13:28

Prva fabrika za preradu krompira u Crnoj Gori, Montenegro Chips, otvorena je danas u Tuzima.



Predsjednik opštine Tuzi, Nik Đeljošaj naglasio je da je ovo važan korak Malesije i Crne Gore.

“Opština Tuzi je, ne sa samo održiva nego ima perspektivu, to smo i dokazali. Ova investicija je milionska, a otvorićemo još dvije fabrike koje će prerađivati proizvode naših farmera i u vrijeme kada se fabrike zatvaraju. Biće svjetlija perspektiva za naše mlade”, istakao je Đeljošaj.

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je ovo veliki dan za Tuzi i cijelu državu.

“Proizvod koji će biti na mnogim rafovima širom regiona. Opština Tuzi generisaće još radnih mjesta. Apel da budemo svjesni da moramo biti konkurentni. Bedri je učinio pravu stvar. za sve farmere u Tuzi i Crnoj Gori”, poručio je Abazović i dodao da će fabrika duće godine zapošljavati 100 radnika.

“Vjerujem da će naša fabrika “Montenegro chips” pospješiti poljoprivredu i zapošljavanje u regionu. Ovo je prva fabrika za preradu krompira u Crnoj Gori”, poručila je Rialda Pekivić, direktorica fabrike.

Jedan od vlasnika fabrike Bedri Hasumi istakao je da je ovo prvi korak otvaranja fabrike koji zatvara poljoprivredni proces od njiva do marketa.

“Od 2023. godine širimo proizvodnju, treba nam kvalifikovana grupa da obezbijedimo kvalitet. Drugi korak je proizvodnja smrznutih proizvoda. Zašto baš u Tuzima fabrika, odgovor je jednostavan – vidjeli smo da ima vrijednih farmera i dobar kvalitet krompira i to je ključ svega”, naveo je Hasumi.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)