Radovanović na sastanku Eurochambresa

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović učestvovao je 1. jula u radu sastanka potpredsjednika i generalnih sekretara članica Asocijacije evropskih komora - Eurochambresa u Berlinu.

Nakon uvodnog izlaganja domaćina – izvršnog direktora Njemačke savezne privredne komore DIHK Martina Vanslebena, koji je ukratko predstavio instituciju kojom rukovodi, učesnici su razmotrili ulogu komora u aktuelnom trenutku. Bilo je riječi o tome kako komore mogu pomoći da se biznisi prilagode izazovima sa kojim se suočavaju ekonomije širom Evrope, te kako njihov glas može snažnije uticati na donosioce političkih odluka.

Posebna tema bila je prilagođenost komora budućem djelovanju, a prilikom diskusije razmotreno je u kojoj mjeri su ove poslovne asocijacije spremne da prilagode organizacionu i upravljačku strukturu post pandemijskom radu i izazovima koje nameću digitalna i zelena tranzicija.

” Privredna Komora Crne Gore je u završnoj fazi osnivanja Centra za digitalnu transformaciju koji će nuditi savjetodavnu pomoć, prije svega malim i srednjim preduzećima koja čine više od 98% crnogorske ekonomije. Zadovoljstvo je što su naše brojne članice iz ICT sektora spremne da doprinesu radu ovog Centra”, kazao je Radovanović.

Prema njegovim riječima, Komora je, kroz jedan od projekata finansiranih iz sredstava EU, razvila alat za samoprocjenu nivoa digitalne transformisanosti kompanija i nivoa digitalnih kompetencija pojedinaca. Kako je naveo, uz procjenu stepena znanja, ova platforma nudi i on-line časove u oblastima za koje se u svakom pojedinačnom slučaju procijeni da je potrebno proširiti znanje.

Radovanović je istakao, da kada je riječ o zelenoj ekonomiji, crnogorska Privredna komora je još prije pandemije započela izradu Mape puta Crne Gore ka cirkularnoj ekonomiji.

” Ovaj dokument, koji uključuje sve aktere u društvu, treba da posluži kao orijentir i glavni vodič na putu ka ekološkoj i prosperitetnoj Crnoj Gori”,poručio je on, dodajući da se dodatno, unutar Komore, kadar obučava i za pružanje konsultantskih usluga za MMSP u oblasti prelaska sa linerne na cirkularnu i zelenu ekonomiju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare