Izvor:RTCG

Preuzimanje Željezare da se završi do 1. septembra

Radnici Željezare očekuju da se sudbina te fabrike riješi do 1. septembra. Poručuju da neće dozvoliti da ih turski investitor pošalje na Biro rada i nadaju se da će se, ako se pregovori oduže, naći kompromisno rješenje i da će nastaviti da primaju plate i nakon isteka ugovora, 1. septembra.

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović kazao je za Televiziju Crne Gore da su radnici upoznati da su pregovori o sudbini fabrike počeli.

“Iskreno se nadamo da će se to što prije završiti i da su Turci ozbiljni u ovoj priči da prodaju fabriku. Što se tiče države i EPCG mislimo da tu nema nekih prepreka, jer smo dobili garancije da oni žele da ovu stvar završe do kraja”, kazao je Vujović.

Radnici su, kaže Vujović, nestrpljivi i očekuju da se to pitanje riješi do 1. septembra do kada imaju rješenja i poručuju da neće dozvoliti da ih turski investitor nakon tog datuma pošalje na Biro rada.

“Radnici se nadaju da će ako se oduže pregovori naći neko kompromisno rješenje da nastavimo da primamo zarade i poslije 1. septembra”, istakao je Vujović.

Podsjećamo, u ponedjeljak 15. avgusta, nakon sastanka na kome se odlučivalo o predlogu da Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) otkupi imovinu Željezare Nikšić premijer Dritan Abazović kazao je da EPCG ima zeleno svjetlo da otpočne razgovore sa turskom kompanijom o preuzimanju Željezare. Iz EPCG su poručili da u cijeli posao ulaze zbog toga što u Željezari vide dobar energetski potencijal, a ta najava ohrabrila je radnike Željezare koji su najavili da ipak nastavljaju sa štajkom na krovu zgrade.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UN: Gušenje građanskih i političkih prava u okupiranim djelovima...

Od svog posljednjeg izvještaja u julu, posmatrači UN prijavili su dramatičnu eskalaciju rata u Ukrajini. Novi izvještaj...

Otvorena klinika Džihana Abazovića i partnerke Ane Brnabić

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica. Ova opšta bolnica se prostire na više od 3500 kvm.

Zelenski: Oslobodili smo desetine gradova na jugu i istoku...

"Ukrajinska vojska napreduje na prilično brz i moćan način na jugu zemlje u kontekstu trenutne odbrambene operacije",...

Dvojica državljana Crne Gore optuženi zbog šverca 5,4 tona...

U saopštenju objavljenom na sajtu tužilaštva pomenute države, napominju da su zatražili i zadržavanje mjera pritvora koje...

Berbok odgovara Poljskoj: Pitanje reparacija zbog Drugog svjetskog rata...

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim poljskim kolegom Zbignjevom Rauom, Berbok je, međutim, rekla da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare