Prijava za Program stručnog osposobljavanja završava se sjutra

Prijava za deveti ciklus Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završava se sjutra, 19. novembra u 15 sati, nakon čega će prijavljeni korisnici imati mogućnost da do nedjelje, 22. novembra, izrvše promjenu prferenci, odnosno izabranih poslodavaca.

Prijavljivanje budućih korisnika Programa, vrši se elektonskim putem, preko portala www.eUprava.me. Podsjećamo da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Cilj Programa je da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija. Program treba da doprinese i smanjenju nezaposlenosti mladih, sa kojim se suočava čitava Evropa, kao i da pruži smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju upisne politike. Stoga, pozivamo sve zainteresovane visokoškolce koji ispunjavaju uslove previđene konkursom da se prijave za Program i odaberu neko od oko 12.500 mjesta, koliko su ove godine oglasili poslodavci.

Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na stranicama E-uprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Daka Davidović nazvao Vučića mučenikom: Nemamo ništa zajedničko, naši...

Biznismen Miodrag Daka Davidović gostujući u emisiji "U žiži" na TV Novi rekao je da je predsjednik...

Bajden prvi u istoriji SAD osvojio više od 80...

S obzirom na to da se glasački listići još prebrojavaju, Bajden će dodatno poboljšati rekord koji je...

Vuković: Žene su dale smisao našoj herojskoj borbi kroz...

On je naglasio da su žene dale smisao našoj herojskoj borbi kroz istoriju. “Činjenica...

Maradona umro na isti dan kad i Kastro, imali...

I imali su posebnu povezanost, pa je slavni Argentinac istetovirao njegov lik na nozi.

Zelena salata čuva zdravlje

Vlakna, takođe, pomažu u uklanjanju soli žučnih kiselina iz organizma. Kad organizam nadomješta ove soli, istovremeno razlaže...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare