Prijestonica uputila poziv za dostavljanje prijedloga projekata za Program razvoja za 2023.

Prijestonica Cetinje uputila je poziv svim zainteresovanim strankama za dostavljanje prijedloga projekata koji se mogu naći u Programu razvoja Prijestonice Cetinje 2023. godine.

“Članom 30. Zakona o Prijestonici za potrebe razvoja Prijestonice Cetinje u budžetu Crne Gore obezbjeđuju se sredstva u visini od 0,6% projektovane vrijednosti tekućeg budžeta Crne Gore, kojim se mogu finansirati: projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni projekti, infrastrukturni projekti, projekti na očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, projekti za valorizaciju turističkih potencijala, projekti od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva i ostali projekti od značaja za razvoj Prijestonice.

Članom 31. Zakona o Prijestonici propisano je da je gradonačelnik Prijestonice dužan da prijedlog godišnjeg Programa razvoja Prijestonice za naredniu godinu, uz prethodno informisanje Skupštine Prijestonice, a nakon sprovedene javne rasprave, dostavi Senatu najkasnije do 1. oktobra. Godišnji Program razvoja Prijestonice Senat Prijestonice usvaja najkasnije do 1. novembra tekuće godine”, naveli su iz Prijestonice. 

U cilju pripreme nacrta Programa razvoja, najkasnije do 25. maja 2022. godine, potrebno je dostaviti prijedloge projekata koji se mogu naći u Programu za razvoj Prijestonice Cetinje za 2023.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra veoma toplo, do 38 stepeni

U popodnevnim satima, uglavnom u sjevernim predjelima, uz promjenljivu oblačnost ponegdje kiša ili pljusak i grmljavina, a...

Đukanović sa suprugom Lidijom na neformalnoj transatlantskoj večeri

Veče je u muzeju Prado priredio premijer Španije Pedro Sančez.

Ove stvari stavite u novčanik za finansijsko obilje!

1. Ispišite želje na crvenom papiru i vežite ga svilenim koncem u istoj boji. Taj papir ostavite na mjestu gdje inače...

Predstavnici SD prisustvovaće sjutrašnjem skupu ispred Vlade: Ne smijemo...

“Kako smo i obećali, bićemo sa građanima na svakom mjestu sa kojeg se budu borili protiv izdaje...

Muzička zvijezda R. Keli osuđen na 30 godina zatvora

Pjevač i tekstopisac osuđen je za reketiranje i seksualnu trgovinu prošle godine na suđenju koje je podstaklo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare