Produžen rok za prijavljivanje na IPARD like

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja obavještava zainteresovane proizvođače da je rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratne podrške u okviru IPARD like 2.3 Javnog poziva, namijenjenog jačanju prerade u sektoru poljoprivrede, produžen do 15. februara 2018. godine. 

“Predstavnici EK i Svjetske banke, kao partneri na projektu, saglasili su se sa predlogom Ministarstva da se produži rok ovog javnog poziva, kako bi se svim potencijalnim aplikantima omogućilo dodatno vrijeme da što kvalitetnije pripreme neophodnu dokumentaciju. Na taj način otvara se prostor da veći broj proizvođača ispuni propisane kriterijume i aplicira, čime će se realizovati i preostalih milion eura bespovratne podrške iz EU/IPA projekta izgradnje institucija u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Crnoj Gori (IPARD like projekat)”, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Aktuelni treći po redu IPARD like javni poziv namijenjen jačanju prerade koncipiran je da ojača subjekte u poslovanju sa hranom životinjskog i biljnog porijekla, a prvenstveno u dijelu dostizanja nacionalnih i EU standarda u pogledu higijenske i zdravstvene ispravnosti hrane. 

“Prerađivači, odnosno subjekti u poslovanju sa hranom, mogu da traže podršku za projekte u vrijednosti od 12.000 do 125.000 eura (bez PDV-a), dok će iznos bespovratne podrške biti do 50 odsto iznosa investicije”, navode iz ovog resora.

Kako doaju, šansu da unaprijede svoje poslovanje kroz ovaj poziv imaju proizvođači iz sektora ribarstvo i akvakultura,  prerade hrane biljnog porijekla i gljiva, kao i klanice – već postojeće i objekti za preradu mesa, uključujući i one korisnike koji se bave uzgojem goveda, ovaca, koza, tovih piladi i ćurića i svinja. 

Iz Ministarstva napominju da korisnici koji nijesu prošli proces kategorizacije objekata prije predaje zahtjeva za odobravanje projekta treba da podnesu zahtjev za registraciju objekta kod Uprave za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove. Uz zahtjev za registraciju objekta upravi neophodno je predati i odgovarajući tehnološki plan proizvodnje. 

“Detaljna uputstva o prihvatljivim investicijama, kriterijumima podrške, procedurama za korišćenje podrške kao i potrebnu dokumentaciju za konkurisanje možete preuzeti sa web sajta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja (www.mpr.gov.me) i Savjetodavne službe(www.savjetodavna.org), a informacije se mogu dobiti i putem telefona ili lično na sljedećoj adresi: Direktorat za plaćanja, Moskovska 101, 81000 Podgorica, tel: 020 672 026; 067 205 790”, navode iz Ministarstva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Kolašincu 40 dana zatvora: Vozio sa 3.01 promila alkohola...

“Policija je u Kolašinu izvela lokalnu akciju “Alkohol” i uhapsila vozača teretnog motornog vozila A.D. (38) koji...

Vuletić: Božoviću ulazak u Crnu Goru zabranjen jer sprovodi...

On smatra da je na nama da prosudimo "kako je moguće da nam ambasador u Crnoj Gori...

Bar: Državljanin Kosova uhapšen jer je vozio sa 2.87...

Kako je saopšteno iz Uprave policije, utvrđeno je i da ova osoba nezakonito boravi na teritoriji Crne...

Privedeno deset osoba zbog tuče navijača u Budvi

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su priveli deset osoba zbog tuče navijačkih grupa u kojoj je jedna...

Saobraćajna nezgoda između Danilovgrada i Nikšića: Jedna osoba lakše...

Oni su kazali da se nezgoda dogodila u mjestu Kujava, te da je učestovalo jedno jedno vozilo.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare