Prosječna zarada u oktobru 534 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru je, prema podacima Monstata, iznosila 534 eura, što je 0,2 odsto više u odnosu na septembar.

Prosječna neto zarada u oktobru je u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla 1,7 odsto.

Prosječna bruto zarada u oktobru iznosila je 798 eura.

”Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar porasle 0,7 odsto, proizilazi da su realne zarade u istom periodu pale 0,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

Po sektorima djelatnosti, prosječne neto zarade u oktobru su, u odnosu na septembar, zabilježile rast u sektorima administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 2,2 odsto, građevinarstvo 2,1 odsto, poslovanje sa nekretninama dva odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,8 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 1,7 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 1,6 odsto, ostale uslužne djelatnosti 1,1 odsto, prerađivačka industrija 0,8 odsto, obrazovanje i saobraćaj i skladištenje 0,4 odsto, državna uprava 0,3 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 0,2 odsto i vađenje ruda i kamena 0,1 odsto.

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa u oktobru je u odnosu na prethodni mjesec zabilježen u sektorima djelatnosti usluge smještaja i ishrane 1,9 odsto, finansijske djelatnosti i osiguranje 1,6 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 1,4 odsto, snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija i trgovina na veliko i malo po 0,5 odsto i informisanje i komunikacije 0,1 odsto.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bogdanović: Taj koga si savjetovala završio u Spužu, a...

Nervozni preletači nastavljaju da zasipaju javnost glupavim floskulama DPS-a. Posljednja u nizu, koju bezidejno ponavlja lažna NVO...

Đukanović sa Timonijeom: Za Crnu Goru integracija ostaje ključna

Đukanović je čestitao na preuzetom predsjedavanju i “odlično izabranom motou ocjenjujući da su upravo te tri riječi...

Konjević: Inicijativa za skraćenje mandata Skupštini dokaz da je...

"Juče traži smjenu Abazovića, danas predlaže skraćenje mandata Skupštine. Podnesite ostavku ne brukajte se po stare dane....

Kabinet premijera: Koalicija ”Crno na Bijelo” da vrati mandat...

Saopštenje Kabineta prenosimo integralno:  „Kula neistina koja je bila osnov za konstrukciju manjinske Vlade,...

Pahor najavio: Parlamentarni izbori u Sloveniji 24. aprila

Pahor je obavijestio Državnu izbornu komisiju da će 9. februara raspisati redovne izbore za parlament i da...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare