Izvor:RTCG

Radnici MA i dalje bez plata, proces selekcije za novu kompaniju nije počeo

Radnici Montenegro Airlines-a, njih 350, već pet mjeseci nijesu primili plate. U Sindikatu linijskih pilota nadaju se da će taj problem biti riješen dijalogom, ali ih više brine činjenica da još nije počela selekcija pilota za novoformiranu ToMontenegro avio-kompaniju.

Član odbora za ekonomiju Damir Šehović smatra da nije trebalo prekidati s letovima do operativnosti nove kompanije, a ekonomski analitičar Predrag Drecun kaže da je ToMontenegro održiv jedino ako se objedini s Aerodromima Crne Gore.

Prizemljenjem aviona Montenegro airlinesa, 35 pilota koji su tamo bili uposleni brine za svoju sudbinu, uprkos činjenici da je formirana nova avio kompanija ToMontenegro.

“Proces selekcije pilota za novu kompaniju, kao i broj onih koji su potrebni za rad, još nijesu poznati. Piloti se nadaju da će početi da rade u novoj kompaniji, ali smatram I da prilično stidljivo traže nešto alternativno u inostranstvu”, kazao je Nikola Pavlićević iz Sindikata linijskih pilota.

Avioni kompanije Tu Montenegro, kažu u Vladi trebalo bi da polete prije početka ljetnje sezone.

“Vremena ima, ali mislim da se nešto vremena I gubi. Još ne znamo kakvi su unutrašnji planovi nadležnih u Vladi, da li su riješili sve probleme”, kazao je Drecun.

Šehović tvrdi da je sve urađeno prebrzo i po njegovom mišljenju na pogrešan način i da nije trablo prekidati kontinuitet letjenja.

“Trebalo je prije pripremiti kompaniju koja bitrebalo da startuje sjutradan nakon gašenja prethodne. To je bila praksa sa najvećim brojem, zemalja koje su se odlučile na takav korak”, kazao je Šehović.

Članu Odbora za ekonomiju, socijaldemokrati Damiru Šehoviću nije posve jasan način kupovine aviona kao ni sa koje budžetske stavke će taj novac biti uplaćen.

“Obratio sam se zvanično predsjedniku Vlade, tražio sam da mi dostavi informaciju koja slući kao osnov za kupovinu, tražio sam odluku Upravnog odbora, kao I ugovor koji je izglasao Upravni odbor I tražio sam da mi odgovori na pitanje sa koje budžetske pozicije je prebačen novac kompaniji ToMontenegro imajući u vidu da budžeta nemamo”, kazao je Šehović.

Svim zaposlenim u MA duguje se pet mjesečnih zarada. Kada će biti isplaćene zavisiće od prodaje imovine. Glavni grad je uplatio svim radnicima po 250 eura pomoći. Uprkos svemu piloti bi da ostanu u Crnoj Gori.

“Nadamo se i želimo da ostanemo u Crnoj Gori. Nadamo se da će avioni što prije da polete”, poručio je Pavličić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Ne znam zašto se protestovalo, niko u vlasti...

“Odgovorno stojim iza toga i mislim da su ljudi koji su izašli na ulice imali drugi motiv...

Milojević prezadovoljan: Odigrali smo odlično

“Plavi” su ubjedljivo nadigrali Igokeu u “Morači”. “Odigrali smo odličnu utakmicu, sve smo kontrolisali...

Formula 5:1 za dugovječan brak

Stručnjaci kažu da parovi koji imaju pozitivan stav prema životu, koji su ljubazni i nježni jedno prema...

Ribarsko selo postalo atrakcija zbog ružičastog mora (FOTO)

Malo ribarsko mjesto Las Koloradas na Jukatanu u Meksiku ponosi se ružičastom lagunom koju okružuju nasipi od...

Maja Volk RASKINULA VJERIDBU, njegovi se protivili braku: Kad...

Maja Volk (62) nedavno se suočila sa ozbiljnim egzistencijalnim problemima, budući da je zbog administrativne greške ostala...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare