Raičević sa ambasadorom Luksemburga i delegacijom privrednika iz ove države

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa ambasadorom Luksemburga u Crnoj Gori, Filipom Dankelom, koji boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Baru, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Raičević je ambasadoru predstavio sve potencijale Bara, kako turističke i prirodne, tako razvojne i privredne, koji bi mogli biti interesantni i privlačni za turiste i preduzetnike iz Luksemburga. 
U radnom dijelu sastanka Dankel je predstavio delegaciju ugledne i uspješne firme iz Luksemburga “Artec3D” koja je globalni lider u proizvodnji ručnih i prenosnih 3D skenera i na čelu je razvoja inovativnih 3D tehnologija još od 2007. godine, za što je u svijetu i nagrađivana.

Ova firma sa sjedištem u Luksemburgu i kancelarijama u SAD i Kini, otvorila je svoje predstavništvo upravo u Baru na Utjehi kako bi u našoj državi i gradu razvijali ovu industriju. 

Predsjednik Opštine kazao je da ga raduje da, nakon što su naši građani tražili bolje uslove za poslovanje i rad u Luksemburgu, danas svjedočimo da građani i privrednici Luksemburga dolaze u našu državu i naš grad u potrazi za razvojem svojeg posla i za boljim uslovima za rad. 
Osnivač i direktor ove firme Artiom Yukhin rekao je:

“Kako smo gledati u budućnost kada je  u pitanju Artec3D i naše rastuće poslovanje, jednako tako smo uzbuđeni što stvaramo novi centar u Baru, gradu sa prijatnom klimom i prekrasnom obalom”. 

On je kazao da je to naročito važno u trenutku kada se novi talenti u ovoj oblasti sele širom Evrope, a Crna Gora nudi brojne mogućnosti za Artec3D da nastavi da se širi.  Programeri, matematičari, stručnjaci u oblasti računara i IT, mehanički, elektronički i optički inženjeri, kao i mnogi drugi profesionalci, ovdje će moći da pronađu atraktivno životno i radno okruženje u inovativnom timu koji je na čelu razvija 3D tehnologija, poručili su iz ove kompanije.

Raičević je poručio da je Bar pravi izbor za poslovanje jedne ovakve globalne kompanije jer Opština u kontinuitetu nastoji da stvori dobar biznis ambijent, uklanjanjem biznis  barijera, programima podrške preduzetništvu ali i isticanjem razvoja IT industrije kao prioriteta u ekonomskom razvoju grada.

Osim toga, Bar svojim prirodnim i turističkim ljepotama privlači zaposlene iz različitih država da baš ovdje stacioniraju svoje biznise što će lokalna uprava uvijek podržati u skladu sa mogućnostima. 

“Na sastanku je iskazana želja i namjera da se u narednom periodu intezivira saradnja lokalne uprave i lokalne privrede Bara sa ekonomijom Luksemburga kako bi zajednički doprinijeli unapređenju kvaliteta života građana, stvaranjem novih poslova i otvaranjem novih radnih mjesta u Baru.  Takođe, tokom sastanka je razgovarano o mogućoj saradnji u oblasti očuvanja baštine Starog Bara uz pomoć ove tehnologije.”, zakljueno je na sastanku.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra veoma toplo, do 38 stepeni

U popodnevnim satima, uglavnom u sjevernim predjelima, uz promjenljivu oblačnost ponegdje kiša ili pljusak i grmljavina, a...

Đukanović sa suprugom Lidijom na neformalnoj transatlantskoj večeri

Veče je u muzeju Prado priredio premijer Španije Pedro Sančez.

Ove stvari stavite u novčanik za finansijsko obilje!

1. Ispišite želje na crvenom papiru i vežite ga svilenim koncem u istoj boji. Taj papir ostavite na mjestu gdje inače...

Predstavnici SD prisustvovaće sjutrašnjem skupu ispred Vlade: Ne smijemo...

“Kako smo i obećali, bićemo sa građanima na svakom mjestu sa kojeg se budu borili protiv izdaje...

Muzička zvijezda R. Keli osuđen na 30 godina zatvora

Pjevač i tekstopisac osuđen je za reketiranje i seksualnu trgovinu prošle godine na suđenju koje je podstaklo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare