test

“Šansa za posao” u Plavu i Gusinju

Standard

26/10/2017

14:24

U cilju informisanja i davanja podrške posebnim ciljnim grupama (mladi, žene, visokoškolci, tehnološki viškovi, individualni poljoprivredni proizvođači), IRF je  u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, kao i opštinama Plav i Gusinje organizovao seminare pod nazivom “Šansa za posao”.

Seminari su organizovani s ciljem da se u pomenutim opštinama podstaknu sva nezaposlena lica da pokrenu i unaprijede sopstveni biznis i na taj način riješe pitanje egzistencije, odnosno otvore nova radna mjesta, sebi i drugima, saopšteno je iz Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore.

Predsjednik Odbora direktora IRF-a, g-din Zoran Vukčević je ovom prilikom istakao da su predstavnici IRF-a i Zavoda danas bili u prilici da svim zainteresovanima sa područja pomenutih opština prezentuju sve vidove podrške, prije svega, za valorizaciju resursa sa kojima ove opštine sjevernog regiona raspolažu.

“S tim u vezi naglasio je da postoji potencijal da se otvore neki novi biznisi, poput novih farmi, fabrike peleta, i realizuju se projekti iz oblasti proizvodnje, naročito mlijeka i sira, kao i projekti iz domena turizma, zahvaljujući kojima bi turistička ponuda ovog kraja bila bogatija i sadržajnija”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Vukčević je naglasio da su u pitanju dvije najmanje razvijene opštine, a samim tim je i veća obaveza za dodatnim investiranjem u nove projekte, kao i u one u koje je već investirano, i koji će biti dodatno podržani kroz nove kreditne aranžmane.

Tokom Prezentacije “Šansa za posao” u navedenim opštinama, Vukčević je govorio i o Programima finansijske podrške IRF-a za 2017. godinu,koji pored najpovoljnijih kreditnih uslova, podrazumijevaju i beskamatne kredite namijenjene posebnim ciljnim grupama.

U okviru prezentacija o zajedničkom projektu IRF-a i Zavoda govorio je i direktor ZZZCG, g-din Suljo Mustafić, dok su uvodnim obraćanjem prisutne pozdravili g-din Orhan Šahmanović, predsjednik opštine Plav, kao i g-đa Anela Čekić, predsjednica opštine Gusinje, dodaje se u saopštenju.

Nakon održanih prezentacija u pomenutim opštinama, sva zainteresovana lica su bila u prilici da se detaljnije informišu o uslovima, odnosno svim detaljima finansijske podrške IRF-a i Zavoda, kao i da u direktnom kontaktu sa službenicima ove dvije institucije predstave svoje biznis ideje i projekte.

 

Ostavite komentar

Komentari (0)