Saudijska Arabija zainteresovana za ulaganje u Crnu Goru

Državni sekretar Ministarstva finansija dr Agron Ibrahimi, primio je u zvaničnu posjetu nerezidentnog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Crnoj Gori Faisal Ghazi Hifzija kako bi razgovarali o mogućnostima intenziviranja saradnje dvije države, kroz investicije u prioritetne sektore razvoja naše zemlje, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

U tom kontekstu, ambasador Hifzij je prenio zainteresovanost arapskih investitora da u punom kapacitetu podrže projekte u oblastima infrastrukture, turizma, zdravstva i ostalih grana privrede koje imaju potencijal za dinamičniji rast i razvoj, i istakao, da bi kroz formalizaciju sporazuma o saradnji u narednom periodu bile stvorene i pravne pretpostavke za olakšanu poslovnu komunikaciju.

Ibrahimi je, navodi se u saopštenju, istakao da se diplomatski odnosi Crne Gore i Saudijske Arabije razvijaju u duhu prijateljstva i obostrano korisne saradnje, te da je prepoznat veliki potencijal za produbljivanje ekonomskih veza dvije države, čemu će u mnogome pomoći uspostavljanje direktne avio linije između dvije države koja će biti aktivna ne samo u toku ljetnje sezone već tokom cijele godine.

“Na sastanku je dogovoreno da se komunikacija po svim otvorenim pitanjima intenzivira u narednom periodu”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Lansirana raketa izrađena 3D štampačem, nije dostigla orbitu

Dva prethodna pokušaja lansiranja rakete Teran 1 otkazana su u posljednjem trenutku zbog tehničkih problema.

Sjutra oblačno sa kišom, krajem dana prestanak padavina

U višim planinskim predjelima na sjeveru, u kasnim popodnevnim satima, kiša će kratkotrajno preći u sunježicu i...

Amal Kluni ima savršenu liniju: Doručak, ručak i večera...

Osim što ima istančan modni ukus, Amal Kluni žene širom svijeta oduševljava i svojom idealnom linijom, zbog...

(VIDEO) “Za ovo se borimo”: Susret ukrajinskog vojnika i...

"Za ovo se borimo", napisao je Geraščenko uz video te dodao: "Otac i sin".

Ukrajina traži da Savjet bezbjednosti UN hitno okonča rusku...

Evropska unija je zaprijetila Bjelorusiji novim sankcijama ako to oružje raspoređeno, dok su Sjedinjene Države nagovijestile da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare