Skora valorizacija Brodogradilišta otvara nova radna mjesta

Početkom rada prvog servisa Damen Grupe na Mediteranu najprije će se otvoriti radna mjesta, a zatim će se značajno dopuniti nautička ponuda Crne Gore, zaključeno je na sastanku predsjednik Vlade Crne Gore Duška Markovića u Davosu tokom 18. Svjetskog ekonomskog foruma sa holandskim biznismenom i milijarderom Komerom Damenom, predsjednikom Damen Grupe.

Damen je predsjednik Damen Grupe koja je u konzorcijumu sa Porto Montenegrom pri kraju pregovora sa Vladom Crne Gore o preuzimanju dijela Jadranskog brodogradilišta „Bijela“.

“Usaglašavanje koncesionog ugovora je pri samom kraju što otvara prostor za valorizaciju dijela Brodogradilišta njegovom transformacijom u servis luksuznih jahti”, saopšteno je iz Vlade. 

Marković je ocijeno da prisustvo Damen Grupe, kao renomiranog investitora, pomaže našim naporima da Crnu Goru brendiramo kao elitnu turističku destinaciju.

Damen grupa ima 33 brodogradilišta u svijetu, od čega 15 u matičnoj zemlji – Holandiji. Zapošljava više od 1.500 radnika.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

U Iranu uhapšeno devetoro stranaca u vezi sa demonstracijama...

U saopštenju koje je prenjela državna novinska agencija Irna, ministarstvo tvrdi da su među uhapšenima državljani Njemačke,...

Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen...

Prema nezvaničnim informacijama Standarda u toku je vještačenje i utvrđivanje indentiteta, a crnogorska Uprava policije čeka zvanične...

Čile: Urušila se tribina puna navijača (VIDEO)

Prema navodima medija više od deset osoba je povrijeđeno, srećom niko nije u životnoj opasnosti, a akcija...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare