test

Spajić i Milatović: Ubijeđeni smo da će budžet biti usvojen

Standard

23/12/2021

20:47

Ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov MIlatović izjavili su u emisij

Pored Spajića i Milatovića, gosti emisije su i, Branko Radulović – Pokret za promjene (PzP), Goran Đurović – Građanski pokret URA i Danilo Šaranović – Demokratska Crna Gora.

Danilo Šaranović je ubjeđen da će budžet biti usvojen jer je to, kako je rekao, potreba građana Crne Gore, a ne potreba bilo kog političkog subjekta.

“Vjerujemo da će biti usvojen budžet i spremni smo da glasamo”, rekao je Đurović i dodao da su u URA srećni što se o temi budžeta priča.

Poslanik PzP Branko Radulović je ubjeđen da će i ovakav budžet biti usvojen.

“Sa velikom nadom da će veoma brzo biti urađen rebalans sa ovim ili drugim ministrima”, kazao je Radulović.

“”Evropa sad” i budžet koji smo mi predložili nema potrebu za novim zaduženjima”, kazao je Spajić.

Dodao je da su ljudi “počeli da spinuju da će “Evropa sad” dovesti do zaduženja, bankrotstva…”.

“Rekao sam da ako hoćete dodatne amandmane morate da mi date prostor za zaduženje”, kazao je Spajić.

“Rashodi budžeta su 2,172 milijarde… Ta razlika je deficit. Pored tih 200 miliona eura za koliko je predviđeno da rashodi budu veći od prihoda, na naplatu dolazi 300 miliona eura dugova… Treba 500 miliona eura ukupno izvora finansiranja za narednu godinu. Od tih 500 miliona mi imamo 400 miliona eura u depozitima… I kada ministar finansija kaže da nama ne treba dodatno finansiranje, nama ne treba dodatno zaduživanje za narednu godinu ukoliko zakon o budžetu bude izglasan kako ga je predložila Vlada. Za svaki amandman koji Skupština usvoji ukoliko se radi o povećanju rashodne strane vi automatski povećavate deficit…”kazao je Milatović.

“Novca ima, ima mnogo investitora, ali su problem projekti. Dao sam podršku ideji profesora (Radulović) za kreiranje Instituta za razvoj”, rekao je ministar finansija.

“Ja moram da dignem ruku za ovaj plan… Oni su bacili udicu i ovo je već jedno pijanstvo i zanesenost. Ovo nije realna ekonomija, ali se nadam da ćemo se otrijezniti u januaru, februaru i vidjeti da ovo nije održivo…”, kazao je Radulović. 

Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)