Turistički vaučeri još nijesu stigli, a kad će ne znamo

U januaru ove godine Vlada Crne Gore pripremila je novi paket mjera podrške privredi i građanima za prvi kvartal 2021. godine. Ovim mjerama predviđeno je da se svim zdravstvenim i prosvjetnim radnicima dodjeljuju turistički vaučeri u iznosu od 200 eura, koje mogu iskoristiti do 1. jula. Međutim, već smo ušli u maj, ali kako saznajemo, vaučera još nema, a iz Ministarstva ekonomskog razvoja početkom aprila nisu znali da saopšte kada će biti.

Svim zdravstvenim i prosvjetnim radnicima dodjeljuju se turistički vaučeri u vrijednosti od 200 eura, koje posredstvom domaćih turističkih agencija, mogu iskoristiti do 1.7.2021. godine i validni su samo za registrovani privatni smještaj“, objavljeno je u januaru na Instagram profilu Vlade Crne Gore.

Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je izdavaoce privatnog smještaja da se do 1. marta prijave za učešće u realizaciji turističkih vaučera za prosvjetne i zdravstvene radnike.

„Ova mjera će se sprovesti kroz dvije faze. Prva se odnosi na poziv izdavaocima privatnog smještaja za apliciranje, a druga na proceduru izdavanja i korišćenja vaučera“, saopštili su iz Ministarstva.

Budući da je rok za izdavaoce smještaja istekao prije dva mjeseca, pretpostavka je da Ministarstvo ima na raspolaganju određeni broj njih koje bi ponudio prosvjetarima i zdravstvenim radnicima. Ipak, peti mjesec od najavljene mjere, njima nije stiglo nikakvo obavještenje.

Pojedini radnici kojima pripada ovo pravo interesovali su se za turističke vaučere, a jednom od njih je iz Ministarstva ekonomskog razvoja 5. aprila stigao odgovor, da još ”razgovaraju o tome” sa drugim ministarstvima.

”Shodno mejlu koji ste uputili Kabinetu ministarstva ekonomskog razvoja, u vezi korišćenja turističkih vaučera za prosvjetne i zdravstvene radnike, koristim priliku da Vas informišem da smo još uvijek u razgovorima sa Ministarstvom prosvjete oko dodjele turističkih vaučera. Najvjerovatnije će Ministarstvo prosvjete praviti spisak zainteresovanih prosvjetnih radnika koji budu imali želju za korišćenjem turističkih vaučera. Nadam se da ćemo sa detaljnim informacijama izaći uskoro”, piše u mejlu Ministarstva ekonomskog razvoja u koji je Standard imao uvid.

Međutim, izvor Standarda kaže da Ministarstvo prosvjete još uvijek nije obavještavalo zaposlene o načinu prijavljivanja, niti je pravilo spisak, makar ne u toj školi.

Stoga, portal Standard je uputio pitanja Ministarstvu ekonomskog razvoja, dokle se stiglo sa realizacijom ove mjere podrške i koliko izdavaoca smještaja se prijavilo. Kao i kada će zdravstvenim i prosvjetnim radnicima biti uručeni ovi turistički vaučeri. Odgovore na pitanja nismo dobili do objavljivanja teksta.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Milojević: Mi smo bolji tim, vjerovao sam da ćemo...

Budućnost je sinoć slavila u Baru 92:81 i sa 2:0 u seriji se plasirala u finale.

BRUSKETI S JAGODAMA

Sastojci: 10-ak jagoda, 60 g svježeg krem sira, 50 g gorgonzola, 1 kašičica prirodnog zaslađivača ili šećera, zrnasti...

Za 24 sata, 23 saobraćajne nezgode

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo šest nezgoda, Nikšiću četiri, Budvi...

Egzit će se održati u Srbiji uprkos koronavirusu

Agencija navodi riječi portparola festivala Sanjina Đukića prema kome su medicinski stručnjaci odlučili da je moguće organizovati...

Crnogorski pomorci tvrde da su pod ucjenom švercovali 20...

Dugo iščekivani detalji pojavili su se u objelodanjenim presudama koje su izrečene kada su neki od sada...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare