Izvor:Pobjeda

U EPCG Solaru će se zarađivati po učinku, radnici negodovali

Zaposleni u kompaniji EPCG Solar gradnja juče su se, kako saznajemo, međusobno sukobili i to prilikom potpisivanja novih ugovora o radu, jer oni predviđaju da električar ili monter ima osnovicu, te da i više može zaraditi zavisno od učinka.

Po riječima nekih zaposlenih to je i realno, jer na taj način će se različito vrednovati vrijedni od onih radnika kojima nije mnogo do posla stalo.

Istina, većina njih je, svakako, već mjeseecima nezadovoljno, jer koriste svoja vozila za odlazak na teren, koriste svoj alat, ne znaju koji su im radni dani, a koji slobodni već to zavisi ponajviše od vremenskih uslova i na sve to pojedini smatraju da novouvedenim normama sve grupe nijesu nednako ispoštovane. Kažu da se dešava i da im pojedini domaćini ne dozvoljavaju da montiraju panele na njihovoj kući ako je „crveno slovo“ u crkvenom kalendaru, pa se onda dolazi do zaključka da je u novoosnovanoj firmi zaista teško organizovati posao.

Radnici koji negoduju ne žele da se javno eksponiraju, a direktora ove kompanije Ranka Vuksanovića juče nijesmo mogli dobiti da nam pojasni šta se zapravo dešava u tom preduzeću.

No, on je već za pojedine medije pojasnio da nije juče bilo nikakvih razimica među zaposlenima, već nejasnoća koje su odmah razriješene. Ustvrdio je Vuksanović da je, ipak, nove ugovore potpisalo više od 400 radnika, te da su, pošto su im pojašnjene pojedine klauzule ugovora, shvatili da će ubuduće moći i više da zarade nego do sad. On žali što je još 500 radnika ostalo „ispod crte“, te da će oni morati sačekati novi konkurs i novu šansu. Istovremeno je i zadovoljan što za zaposlenje u EPCG Solar Gradnji vlada veliko interesovanje, jer to je dokaz da većina građana vjeruje u njihovu kompaniju i EPCG kao matičnu kuću.

Podsjećamo, Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.

Kompanija je prihodovala 2,9 miliona eura, dok su njeni ukupni rashodi bili 5,1 milion. Troškovi poslovanja iznosili su 1,87 miliona, a za zarade i naknade 319 zaposlenih potrošeno je 3,29 miliona eura. Od toga je za neto zarade i naknade radnika izdvojeno 2,48 miliona.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Biste li je nosili? Moschino torba u obliku dušeka...

Ljeto samo što nije počelo, a vrela atmosfera na plaži inspirisala je dizajnere da osmisle baš posebnu...

Vuković Kuč: Zaustavimo Abazovića, van kontrole je

 Nekontrolisano zapošljavanje za siguran glas, obećanje otpisa duga za komunalije i uspostavljanje potpunog rasula u društvu verifikovanjem...

Živković: Može se formirati nekakva vlada bez nas, ali...

"To dolazi od strane onih koji sa njim vrše vlast. Šta se tu dešava, tu odgovor mora da...

Vuković: Dok čitate optužbe oko afere “Do Kvon” sjetite...

Dok čitate o tome kako premijer "plete mrežu" oko lidera PES-a, kako funkcioneri ovog pokreta optužuju premijerove...

Ćetković: Crnogorska sela moraju biti valorizovana na pravi način

Upravo je, dodaje, ono kolijevka crnogorske kulture. “Stanovništvo je napustilo selo, najviše iz razloga...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare