VIDEO – Postavljanje energetskog kabla u Jadranu: Pogledajte kako izgledaju radovi na dnu mora

Podmorski energetski kabl kojim će naša država direktno biti povezana sa Italijom, jedan je od najznačajnih projekata u novijoj istoriji Crne Gore.

Kabl je nedavno testiran i nakon završetka izgradnje trafostanice u Lastvi i postavljanja dalekovoda ka Čevu i Pljevljima biće spreman za puštanje u rad. 

Vrijednost projekta povezivanja Italije i Crne Gore iznosi oko milijardu eura, s tim što Crna Gora učestvuje u realizaciji sa 100 miliona eura. Ukupna dužina kabla između Peskare i Rta Jaz iznosi 455 kilometra, od čega je dužina podmorskog dijela 433 kilometra.

U okviru projekta CGES gradi trafostanicu Lastva, koja će koštati 38,5 miliona, te dalekovod od Lastve do Pljevalja vrijedan 67,5 miliona eura.

Kompanija Terna je napravila video snimak, pa po prvi put možemo vidjeti kako izgledaju radovi na dnu mora, brodovima, te brdima na kojima će biti postavljene trafostancie.

Pogledajte:  

{youtube}kNzOMtSnbCA{/youtube}

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira...

“Pa ipak, da podsjetimo na određene činjenice. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte...

Letovi sa tivatskog preusmjereni na podgorički aerodrom zbog jakog...

U pitanju su četiri leta, tri za Beograd i jedan za Istanbul. Takođe i...

Nikolić: Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih...

“Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih procesa, posebno u kontekstu rasprostranjenog ruskog uticaja u regionu...

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

Turska: U autobuskoj nesreći stradalo osam osoba, 35 povrijeđeno

Kako prenosi Rojters, autobus je saobraćao iz Dijarbakira na istoku zemlje do Bodruma na zapadu.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare