Za zatvor u Mojkovcu 23,3 miliona eura

Predračunska vrijednost izvođenja radova na zatvoru u Mojkovcu, po Glavnom projektu je 23.334.000 eura, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o implementaciji Projekta „Izgradnja Zatvora za sjevernu regiju Crne Gore u Mojkovcu“. 

“Rekonstrukcija, sanacija i izgradnja ustanova ZIKS-a, koja podrazumijeva i gradnju zatvora na sjeveru Crne Gore, predviđena je Strategijom za izvršenje krivičnih sankcija 2017-2021. Glavni cilj projekta je izgradnja objekta Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Mojkovcu, u skladu sa međunarodnim standardima, a u cilju poboljšanja uslova za izvršenje kazne zatvora i dugotrajnog zatvora u Crnoj Gori. Predračunska vrijednost izvođenja radova po Glavnom projektu je 23.334.000 eura”, navodi se u saopštenju sa sjednice Vlade.

Kako objašnjavaju, iz grant aranžmana Investicionog okvira za Zapadni Balkan obezbijeđeno je 1.200.000 eura za pripremu idejnog i glavnog projekta, dok vrijednost sredstava koja su planirana kroz kredit CEB iznosi 15.000.000 eura.

“U avgustu 2021. godine zadužena su nadležna ministarstva da usaglase Ugovor o kreditu sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, ali je zbog pandemije virusa COVID-19, potpisivanje odloženo za treći kvartal 2022. godine. U tom kontekstu, Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da intenzivira aktivnosti na usaglašavanju i potpisivanju Ugovora o kreditu sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, dok je Ministarstvo pravde zaduženo da obrazuje Projektni odbor”, saopšteno je iz Vlade.

Specijalni dodatak i direktoru i pomoćniku direktora ASK

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o dopunama Odluke o specijalnom dodatku, kojom je propisano pravo da specijalni dodatak u visini od 30 odsto osnovne zarade imaju direktor i pomoćnik direktora Agencije za sprečavanje korupcije.

“U skladu sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, dopunom je predviđeno da pravo na specijalni dodatak ostvaruju i zaposleni u Odsjeku za suzbijanje krijumičarenja Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu, kojima je u opisu posla, između ostalog, i sprečavanje pranja novca. Imajući u vidu složenost i značaj poslova koje obavljaju, ocijenjeno je opravdanim povećanje njihovog materijalnog statusa i položaja u sistemu”, saopšteno je iz Vlade.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Cetinjani odali počast ubijenim sugrađanima

Građani su se okupili na Dvorskom trgu gdje su postavljene fotografije ubijenih. Podsjećamo, Cetinjanin Vuk...

Raonić privremeno udaljio sa posla zaposlenog zbog greške tokom...

Kako prenosi portal RTCG, na tonsku miksetu su povezana 24 mikrofona iz tri studija. Sinoć je, pojašnjavaju...

Pokrenut stečaj nad Radijom Slobodna Evropa u Rusiji

Arbitražni sud u Moskvi donio je 15. avgusta odluku o pokretanju stečaja, koji je inicirala Federalna poreska...

Vučić: Protest protiv Prajda organizovala osoba osuđena za nasilje...

„A što me ne pitaste, sinoć smo imali mnogo brojniji skup protiv Europrajda, 4.650 ljudi je bilo,...

Velika Britanija prva odobrila vakcinu protiv kovida za izvornu...

Britansko regulatorno tijelo za ljekove (MHRA) odobrilo je takozvanu bivalentnu vakcinu koju je osmislila američka farmaceutska kompanija...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare