test

Žabljak: Radnim danima oko 600 turista, vikendima mnogo više

Standard

29/01/2023

08:44

Radnim danima na Žabljaku je između 500 i 600 registrovanih turista, dok je tokom vikenda ta cifra mnogo veća, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije Vanja Krgović Šarović, u Jutarnjem programu TVCG.



Ona kaže da su u TO Žabljak zadovoljni posjetom posebno prethodne sedmice kada su dobili prvi veći snijeg.

“Nijesmo zadovoljni činjenicom da još uvijek imamo sivu ekonomiju, domaći su gosti i nažalost i dalje imamo trend neregistrovanja turista”, saopštila je Krgović Šarović.

Kaže da je vikendima popunjenost kapaciteta dobra.

“Radnim danima na Žabljaju imamo između 500 i 600 registrovanih turista, a tokom vikenda je ta cifra daleko veća, posebno kada je kolektivni smještaj u pitanju. U hotelima skoro da je sve popunjeno za dane vikenda. Glavni gosti su iz Crne Gore, potom iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rusije i Ukrajine”, navela je

U borbi protiv sive ekonomije, kako saopštava , inspekcija se ove godine nije dovoljno angažovala.

“To je negdje bilo i prećutno jer smo do skoro imali jako lošu sezonu. Jedino rješenje ka kojem se ide jeste da se formira zajednička e-platforma za registraciju turista, to bi smanjilo sivu ekonomiju”, navela je ona.

Ona kaže da Žabljaku fale veliki hoteli sa modernijom ponudom.

“Savremeni turisti su zahtjevni i žele aktivan odmor. Žabljaku fale spa-centri, saune, velike kongresne sale i u tom dijelu nemamo infrastrukturu”, poručila je Krgović Šarović.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot /TVCG

Ostavite komentar

Komentari (0)