Započeta realizacija projekta toplifikacije Pljevalja

U prostorijama TE ''Pljevlja'' (TEP) danas je potpisan je ugovor između Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Uprave javnih radova (UJR), a u vezi sa projektom ''Toplifikacija Pljevalja, za čista i topla Pljevlja – izgradnja primarnog toplovoda od TE do grada''.

Potpisnici ugovora, kako navode iz kompanije, su izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i direktor UJR Boro Lučić, a ceremoniji su prisustvovali i izvršni rukovodilac FC Proizvodnja Bojan Đordan, menadžer projekta “Toplifikacija” Veselin Sekulić, menadžer projekta “Ekološka rekonstrukcija TEP” Zoran Šljukić, v. d. rukovodilac podružnice TEP Mirko Mazalica, koordinator projekta i član Odbora direktora EPCG Jovan Radošević te predstavnik Sektora za pravnu praksu i podršku FC pri Direkciji za pravne poslove Mladen Joksović.

“Prva faza naznačenog projekta odnosi se na izradu Glavnog cjelokupnog projekta primarnog toplovoda i izgradnju primarnog toplovoda od TEP u dužini od oko 1830 metara”, poručili su iz Elektroprivrede.

Pored potpisivanja ugovora, napominju, menadžeri projekta su prezentovali završno idejno rješenje, koje je u skladu sa zakonskom procedurom, dobilo pozitivni izvještaj revizije.

“Treći partner, Opština Pljevlja, u skladu sa potpisanim Memorandumom o razumjevanju između Opštine Pljevlja, UJR i EPCG, biće potpuna podrška u realizaciji prve faze, u smislu izdavanja UT uslova, eksproprijacije zemljišta, izdavanja građevinske dozvole itd”, pojasnili su oni.

Otpočinjanjem radova na toplifikaciji, dodaju iz EPCG,  “konačno se realizuje ideja stara četiri decenije”.

„Očekujem da, nakon raspisanog tendera, već u toku ove godine imamo radove na prvoj fazi toplifikacije. Višedecenijsko oklijevanje da se pristupi realizaciji toplifikacije imalo je zaista razorne ekonomske, socijalne i demografske posljedice po Pljevlja. Osnovni motiv EPCG je da, uvezujući stratešku posvećenost zaštiti životne sredine i obavezu prema opštini Pljevlja, doprinese da ovaj prostor dobije ono što bi, da je bilo sreće i pameti, bilo izgrađeno još 1983. godine. Naša kompanija u ovaj projekat ulaže pet miliona eura, od čega polovina novca ide na realizaciju prve faze“, kazao je Nikola Rovčanin.

Direktor UJR Boro Lučić naglasio je značaj tog projekta.

„Veoma mi je drago što sam u prilici da konstatujem da, u pogledu radova predviđenih za 2022. godinu, definitivno neće sve ostati samo na papiru, nego će se konkretizovati neki razvojni planovi. Toplifikacija je jedan od najvažnijih projekata za Pljevlja, a nadam se da ćemo, u dogledno vrijeme, završiti sav posao“, istakao je Lučić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

VIDEO: Prvi leteći hotel na svijetu; Prima 5000 ljudi...

Video koji prikazuje ambiciozni dizajn plutajućeg „hotela budućnosti“, koji bi mogao da primi 5.000 gostiju i koji...

Vlahović: Ovo je nevjerovatno samoponiženje, ostaće kao primjer sramote!

"Ovo je nevjerovatno samoponiženje. Ostaće kao primjer sramote", poručio je Vlahović te dodao:

Austrija: Bujica nosi sve pred sobom, proglašeno vanredno stanje

Jake padavine su pogodile ovu oblast u noći između utorka i srijede. Na tom...

Đukanović sa Mišelom: Crna Gora pouzdan partner EU i...

“Sa predsjednikom Šarlom Mišelom na marginama NATO samita o prevazilaženju prepreka za napredak regiona u procesu integracije....

Protjerani Božović i bez diplomatske legitimacije prima platu 4.400...

Međutim, kako tvrde crnogorski zvaničnici, tome je došao kraj – Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore vraćene su...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare