Izvor:Pobjeda

Akcija kod Bara: Podoficir se žalio na bolove u stomaku, uspješno prebačen u bolnicu

Tim Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama(UPSUL) angažovan je u ranim jutarnjim satima povodom pružanja pomoći podoficiru (43) italijanske ratne mornarice, jedrenjaka ''Palinuro'', koji se žalio na jake bolove u stomaku - potvrdio je za Pobjedu načelnik ove službe Žarko Lukšić.

Pomorski operativni centar UPSUL-a je, kako je naveo, primio takozovani “medico” poziv za pomoć sa školskog broda italijanske ratne mornarice, a nalazio se oko sedam milja jugozapadno od Bara.

– Italijanski brod je tražio evaluaciju jednog člana posade zbog zdravstenog problema – naveo je Lukšić za Pobjedu.

Ovaj brod je planirano da bude usidren kod Bara i u zvaničnoj je posjeti Mornarici Crne Gore.

– Spasilački čamac SAR-1 UPSUL-a sa tročlanom posadom i jednim pripadnikom Mornarice Vojske Crne Gore (VCG). koja je u međuvremenu takođe obaviještena o vanrednoj medicinskoj situaciji na italijanskom jedrenjaku, odmah je isplovio iz Bara i ubrzo se sreo sa “Plainurom” na oko milju zapadno od pilotske bove – kazao je Lukšić.

SAR-1 je oko 4:50 sati jutros prišao italijanskom jedrenjaku i sa njega prihvatio ugroženog člana posade. 

– U pratnji italijanske medicinske sestre koja je takođe članica posade “Palinura”, ugroženi pripadnik RM je prebačen na SAR-1 i nakon deset minuta na gatu V barske luke predat ekipi Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Bara radi daljeg zbrinjavanja i liječenja – potvrdio je Lukšić i dodao da je akcija realizovana brzo i efikasno.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare