Bar primjer saradnje i povezivanja

Opština Bar obilježila je 24. novembar nizom svečanosti i manifestacija.

Proslavu su, navode iz opštine, posebno uveličali njihovi prijatelji, pobratimski gradovi Bara iz više država regiona ali i Evrope.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević upriličio je prijem za sve delegacije a tom prilikom su razmijenili i prigodne poklone koji su simbol čvrstih veza i srdačni odnosa među gradovima i njihovim građanima.

Oni su su zajedno poklonili i sjenama žrtava boraca palih u borbi za oslobođenje Bara i otvorili antifašističku izložbu u gradu.

Predsjednik Raičević poručio je da konačno proslavljamo 24. novembar u punom kapacitetu, nakon pandemije koja nas je sve udaljila ali nije prekinula veze.

“Danas smo ponovo svi zajedno na okupu, zajedno sa našim prijateljima, našim pobratimskim gradovima koji su posebno uveličali ovu našu svečanost i koji potvrđuju da je Bar mjesto kosmopolitizma koji ima čvrsto isprepletane prijateljske veze širom svijeta, uvezujući različite kulture, vjere, nacije i sve razlike koje su najveće bogatstvo”, kazao je Raičević povodom obilježavanja Dana Opštine i susreta sa dlegacijama.

Gosti Opštine Bar bili su gradonačelnici i predstavnici pobrarimski gradova Adana iz Turske, Banja Luke iz Bosne i Hercegovine, Kragujevca, Kule i Malog Iđoša iz Srbije kao i delegacije udruženja Crnogoraca iz Istre, odnosno Peroja u Hrvatskoj i Albanije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bjeloruskinja osvojila AO, ali joj zbog sankcija na trofeju...

Ona je u finalu nadigrala Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 2:1, a nakon finala desio se jedan neobičan...

Članovi Ustavnog odbora: Nije bilo glasanja za sudije Ustavnog...

Konsultacije sa šefovima poslaničkih klubova trebalo bi, kažu, da budu nastavljene u srijedu. Poručuju...

Abazović: Kolašin je Davos Crne Gore

“Svjedočimo nečemu što smo dugo priželjkivali. Skijalište u Kolašinu je prepuno skijaša, prepuno turista. Ne samo da...

Sjutra počinje drugo polugodište

“Zvono u svim osnovnim i srednjim školama oglasiće se u već utvrđeno vrijeme. Svim školarcima, osnovcima i...

Najveći broj prijava zbog neizdavanja fiskalnih računa

Najveći broj prijava se, kao i u prethodnom periodu, odnosio na neizdavanje fiskalnih računa. Račune, prema evidentiranim...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare