Bar: Zatvara se pružni prelaz „Bjeliši“, saobraćaj će se odvijati preko novog nadvožnjaka

Opština Bar i Željeznička infrastruktura otpočeće radove na zatvaranju pružnog prelaza ''Bjeliši'' 26.10.2021. godine, u cilju trajnog zatvaranja ovog putnog pravca za putnički saobraćaj.

”Od dana početka radova ovaj pravac neće biti u funkciji i sabraćaj će se odvijati isključivo preko novog nadvožnjaka od Bulevara revolucije prema ulici Stara pruga u Bjelišima. Završetak radova očekuje se u roku od sedam dana od otpočinjanja, osim u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, što bi zahtijevalo produžetak roka za izvođenje radova”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kako su naveli, kod pružnog prelaza biće postavljenje betonske prepreke i zaštita šina kako bi se moglo pristupiti izgradnji zaštitne ograde i postavljanju signalizacije koja će upozoravati na opasnost kretanja prugom i zabranu prelaska pruge na ovoj dionici. Nakon demontaže pružnog prelaza i postavljanja potrebene zaštitne infrastrukture, betonske ploče biće uklonjenje čime će ovaj prelaz trajno presati da funkcioniše.

”Podsjećamo, Opština Bar u julu ove godine otvorila je novi nadvožnjak sa pristupnom saobraćajnicom prema Bjelišima. Ukupna vrijednost ove investicije iz kapitalnog budžeta Opštine bila je oko 2.5 miliona eura. Više puta smo istakli kako je značaj ove investicije višestuk ali na prvom mjestu to je bezbjednost u saobraćaju i ukidanje pružnog prelaza koji je, nažalost odnio mnoge živote”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare