Bečić: Uvjeren sam da će Bar iskoristiti svoje prednosti

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je 24. novembar - Dan opštine Bar, predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, kao i svim građankama i građanima Bara.

“Dodatni značaj vašoj proslavi dana oslobođenja Bara daje činjenica da ove godine proslavljamo 80 godina od Trinaestojulskog ustanka, koji je podignut upravo na teritoriji vaše opštine, u vrijeme kada je cjelokupna Evropa bila porobljena. Ustankom u Virpazaru, barska opština će zauvijek ostati upisana u stranice slavne crnogorske antifašističke istorije”, naveo je Bečić u čestitki.

Stara maslina na Mirovici, kako je kazao, tradicionalnom mjestu pomirenja, preko 2400 godina simbolizuje mir i prijateljstvo koji za Baranke i Barane svih vjera i nacija predstavljaju svetinju, a ubijeđen je, kako kaže, da sklad i suživot koji postoje u Baru predstavljaju garant svijetle budućnosti koju svi želimo.

“Turistički resursi i prirodne ljepote kojima opština Bar obiluje, čine je jednom od najatraktivnijih destinacija koje turisti sa zadovoljstvom posjećuju i rado joj se vraćaju.

Uvjeren sam da će Bar, kao primorska opština bogata kulturom i istorijom, iskoristiti svoje prednosti i na najefikasniji način valorizovati svoju autentičnost kojom plijeni.

Uz želje da se Bar na pravi način izbori sa svim izazovima modernog vremena i nastavi putem pomirenja, ljubavi i sloge, još jednom vam čestitam Dan opštine“, poručio je predsjednik Skupštine u čestitki.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Eskobar poručio Kurtiju: SAD posvećene napretku u dijalogu Prištine...

Kako je saopštila Vlada Kosova, premijer Aljbin Kurti je sinoć telefonom razgovarao sa...

KCCG: Životno ugroženo 30 COVID pacijenata

“Na liječenju se trenutno nalazi 87 pacijenata sa COVID-19 infekcijom”, saopšteno je iz...

Treću dozu primile 52.574 osobe

Prvu dozu vakcine primila je 276.861 osoba ili 44,7 odsto, a drugu 258.896...

EUSAIR Grupa za kvalitet okoline primjećuje: Jadransko-jonska regija s...

Tokom 15. sastanka tematske upravljačke grupe stuba „Kvalitet životne sredine“ u okviru Strategije...

Episkop Boris: Društveno politička kriza jasno pokazala put kojim...

"Poštujući lokalne zdravstvene mjere ovom važnom skupu prisustvovali su zvaničnici: Marie-Christine Ries -...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare