Dani Ukrajine u Crnoj Gori na Cetinju 25. i 26. juna

Na Cetinju će 25. i 26. juna biti održani Dani Ukrajine u Crnoj Gori sa ciljem podrške ukrajinskom narodu u periodu rata, najavljeno je iz Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori.

Događaj organizuju u saradnji sa nevladinim udruženjem “Dobro djelo”, Turističkom organizacijom Cetinje i Prijestonicom Cetinje.

”Događaj uključuje koncerte uz učešće ukrajinskih i crnogorskih zvijezda, festival ukrajinske kuhinje, pazar, radionice i dječiji program. U događaju je angažovan veliki broj volontera i sponzora, kao sto su Grand Hotel Cetinje, Voli, restoran “Kajzen”, Liko Soho, ukrajinski turistički operater ALF”, navedeno je u saopštenju.

Posjetioci će, kako je navedeno, imati priliku da se upoznaju sa specijalitetima ukrajinske kuhinje i pića, učestvuju u vorkšopu ukrajinske nacionalne umjetnosti (petrikovsky tip slikanja, proizvode iz vune), kupe suvenire od ukrajinskih proizvođača, uključujući i ručno rađene suvenire od izbjeglica.

”Sva sredstva prikupljena na ovom događaju ce biti donirana za potrebe Ukrajinaca koji su pogođeni ratom”, navedeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bugajski: Otvoreni Balkan je inicijativa zemalja čiji je put...

Ističe da, kakva god bila kalkulacija, Crna Gora mora paziti da ne dozvoli da učešće u ovoj...

Tadić: Dvostruki standardi Zapada prema Srbiji i Ukrajini

Tadić je u kolumni za američki list Boston Herald ukazao da su ti dvostruki standardi postavljeni i...

Tamara Vučić: Kada moj muž predstavlja ekonomske rezultate pažnja...

Novinarka Hello je naime sa Tamarom Vučić, koju je predstavila kao „uspješnu mladu damu, diplomatu od karijere...

Veliki požar na Žvinjama

Kako prenosi portal Novski.me od načelnika Službe zaštite i spasavanja, Zlatka Ćirovića, su saznali da je buktinju izazavalo...

AŽ DPS Tivat: Komnenoviću, civilizovanost je za Vas “misaona...

"Gospodine Komnenoviću ne priliči predsjedniku svih građana i građanki Tivta da citate poznatih naučnika koristi samo i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare