Delegacija Opštine Ulcinj učestvovala u ozelenjavanju Možure

Predstavnici Opštine Ulcinj, predvođeni predsjednikom Aleksandrom Dabovićem, dali su svoj doprinos ozelenjavanju Možure na način što su u društvu kineskih domaćina zasadili nekoliko sadnica borova.

Kako su istakli, Dabović je u društvu predsjednika Skupštine Hadži Sulejmanija, i nekoliko saradnika, posjetio je kompaniju Mozura Wind Park na istoimenom brdu Možura u Ulcinj.

“Možura Wind Park je kompanija koja upravlja sa ukupno 23 inteligentne vjetrenjače za prozvodnju električne energije, ukupnog kapaciteta 46 megavata, a koja je počela sa radom u novembru 2019. godine”, navedeno je u saopštenju Opštine Ulcinj.

Foto: Opština Ulcinj

Dabovića su dočekali Zhou Yao generalni direktor kompanije, kao i ekonomski i trgovinski predstavnik Ambasade Kine u Podgorici Bao Shunqing.

“Tokom posjete predstavnici Opštine Ulcinj su imali prilike da se upoznaju sa načinom fukcionisanja ove kompanije, aktivnostima ozelenjavanja površina koje su u toku na brdu Možura, kao i kampanji Ultra Green koju ova kompanija realizuje sa ciljem promovisanja njihovog rada i zelene energije u lokalnoj zajednici. Predstavnici Opštine Ulcinj dali su svoj doprinos ozelenjavanju Možure na način što su u društvu kineskih domaćina zasadili nekoliko sadnica borova”, dodaje se u saopštenju.

Foto: Opština Ulcinj

Dogovoreno je da se zajednički radi na inteziviranju saradnje, navode iz Opštine Ulcinj, na način što će se istražiti mogućnosti za razvoj novih projekta za proizvodnju električne energije iz obnovljih izvora, posebno onih iz solarnih izvora, pošto je Ulcinj ocijenjen kao opština za najvećim potencijalom za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca i vjetra na crnogorskom primorju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đukanović sa Mišelom: Ohrabruje spremnost Brisela da pomogne Crnoj...

“Ohrabruje spremnost Brisela da pomogne Crnoj Gori da izađe iz krize i potvrdi poziciju lidera u integracijama...

PREDIVNI DIOR SVIJET PREUZEO JE HARRODS POVODOM PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA

Uprkos tome što su osvijetljeni tokom cijele godine, blistave niske lampica u boji ćilibara, koje obavijaju eksterijer britanske...

FENDI PREDSTAVIO KONCEPT LUKSUZNE PRODAVNICE SA TRI VIP SOBE...

Novi prodajni prostor namijenjen bogatim kupcima u Dubaiju uključivaće tri luksuzne VIP sobe i još mnogo toga!...

Makron: Samit u Tirani važan trenutak za Evropsku uniju

On je, u izjavi novinarima pred početak skupa, kazao da će na Samitu biti razgovarano o konkretnim...

GUCCI GIFT KAMPANJA KREĆE NA PUTOVANJE GLAMUROZNIM VOZOM

Alesandro Mikele crpi inspiraciju iz maštovite vizije Gucci putovanja povodom lansiranja najnovije kampanje. Inače, slavni modni brend...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare