Delegacija Opštine Ulcinj učestvovala u ozelenjavanju Možure

Predstavnici Opštine Ulcinj, predvođeni predsjednikom Aleksandrom Dabovićem, dali su svoj doprinos ozelenjavanju Možure na način što su u društvu kineskih domaćina zasadili nekoliko sadnica borova.

Kako su istakli, Dabović je u društvu predsjednika Skupštine Hadži Sulejmanija, i nekoliko saradnika, posjetio je kompaniju Mozura Wind Park na istoimenom brdu Možura u Ulcinj.

“Možura Wind Park je kompanija koja upravlja sa ukupno 23 inteligentne vjetrenjače za prozvodnju električne energije, ukupnog kapaciteta 46 megavata, a koja je počela sa radom u novembru 2019. godine”, navedeno je u saopštenju Opštine Ulcinj.

Foto: Opština Ulcinj

Dabovića su dočekali Zhou Yao generalni direktor kompanije, kao i ekonomski i trgovinski predstavnik Ambasade Kine u Podgorici Bao Shunqing.

“Tokom posjete predstavnici Opštine Ulcinj su imali prilike da se upoznaju sa načinom fukcionisanja ove kompanije, aktivnostima ozelenjavanja površina koje su u toku na brdu Možura, kao i kampanji Ultra Green koju ova kompanija realizuje sa ciljem promovisanja njihovog rada i zelene energije u lokalnoj zajednici. Predstavnici Opštine Ulcinj dali su svoj doprinos ozelenjavanju Možure na način što su u društvu kineskih domaćina zasadili nekoliko sadnica borova”, dodaje se u saopštenju.

Foto: Opština Ulcinj

Dogovoreno je da se zajednički radi na inteziviranju saradnje, navode iz Opštine Ulcinj, na način što će se istražiti mogućnosti za razvoj novih projekta za proizvodnju električne energije iz obnovljih izvora, posebno onih iz solarnih izvora, pošto je Ulcinj ocijenjen kao opština za najvećim potencijalom za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca i vjetra na crnogorskom primorju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Turska lira pala gotovo rekordno nisko nakon ponovnog izbora...

Valutom se trgovalo po 19,97 u odnosu na američki dolar u ponedjeljak u četiri ujutro po londonskom...

HGI: Iz Tivta plovimo ka Zapadu

“HGI u svom programu svim građanima Crne Gore nudi jasan europski pravac, okretanje zelenim ekonomijama, ozdravljenje obrazovnog...

Dodavanjem ovih pet namirnica u ishranu smanjit ćete osjećaj...

Nadutost je vrlo zastupljen problem uzrokovan zatvorom ili viškom gasova pa je zbog toga važno koje namirnice...

Podgorica: Uhapšena osoba kod koje su pronađeni spid i...

“Prilikom kontrole E.F. se dao u bjekstvo, ali je sustignut od strane policijskih službenika te je on...

Spajić: Daću ostavku ako ne realizujem Evropu sad 2.0

“Ne zanima me funkcija, ali me itekako zanima da ostvarim plan koji sam predstavio građanima. Daću ostavku...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare