Delegacija Opštine Ulcinj učestvovala u ozelenjavanju Možure

Predstavnici Opštine Ulcinj, predvođeni predsjednikom Aleksandrom Dabovićem, dali su svoj doprinos ozelenjavanju Možure na način što su u društvu kineskih domaćina zasadili nekoliko sadnica borova.

Kako su istakli, Dabović je u društvu predsjednika Skupštine Hadži Sulejmanija, i nekoliko saradnika, posjetio je kompaniju Mozura Wind Park na istoimenom brdu Možura u Ulcinj.

“Možura Wind Park je kompanija koja upravlja sa ukupno 23 inteligentne vjetrenjače za prozvodnju električne energije, ukupnog kapaciteta 46 megavata, a koja je počela sa radom u novembru 2019. godine”, navedeno je u saopštenju Opštine Ulcinj.

Foto: Opština Ulcinj

Dabovića su dočekali Zhou Yao generalni direktor kompanije, kao i ekonomski i trgovinski predstavnik Ambasade Kine u Podgorici Bao Shunqing.

“Tokom posjete predstavnici Opštine Ulcinj su imali prilike da se upoznaju sa načinom fukcionisanja ove kompanije, aktivnostima ozelenjavanja površina koje su u toku na brdu Možura, kao i kampanji Ultra Green koju ova kompanija realizuje sa ciljem promovisanja njihovog rada i zelene energije u lokalnoj zajednici. Predstavnici Opštine Ulcinj dali su svoj doprinos ozelenjavanju Možure na način što su u društvu kineskih domaćina zasadili nekoliko sadnica borova”, dodaje se u saopštenju.

Foto: Opština Ulcinj

Dogovoreno je da se zajednički radi na inteziviranju saradnje, navode iz Opštine Ulcinj, na način što će se istražiti mogućnosti za razvoj novih projekta za proizvodnju električne energije iz obnovljih izvora, posebno onih iz solarnih izvora, pošto je Ulcinj ocijenjen kao opština za najvećim potencijalom za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca i vjetra na crnogorskom primorju.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Muškaraci otkrili o čemu razmišljaju prije prvog seksa s...

“To popodne odvojim za čišćenje, a ako sam baš zagrijan otići ću i ranije sa posla. Ne...

VIDEO, FOTO: Kad Tom Kruz “otme” Kejt Midlton pred...

Dok su se penjali stepenicama Tom Kruz je pružio ruku vojvotkinji i pomogao joj, a Vilijam je...

VIDEO: Pogledajte vatromet sa trga u Podgorici i CRNOGORSKO...

Pogledajte kako je publika reagovala na numeru Andree Demirović i Bojana Jovović “Proljeće” u produkciji Džepa sa...

Jovanović najavila: Ispitaćemo sporazume o priznanju krivice, proučavamo dokaze...

Najavila je da će ispitati rad svakog tužioca. Odbor je usvojio tekst javnog poziva za izbor četiri...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare