Đukanović: Bar je oduvijek simbol slobodarske i građanske Crne Gore

Bar je oduvijek simbol slobodarske i građanske Crne Gore i njenog milenijumskog opstajanja - poručio je predsjednik Crne Gore čestitajući 24. novembar - Dan ove primorske opštine.

On je, u čestitki predsjedniku Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, odbornicima i svim građanima Bara, naveo da su “nasljeđe Tuđemila, duboko utkano u crnogorsku nezavisnost, doprinos barskih rodoljuba oslobodilačkoj borbi i antifašizmu, koji ovim praznikom obilježavamo, kao i viševjekovna tradicija suživota i tolerancije temelj evropskog i građanskog karaktera savremene crnogorske države”.

Zahvaljujući domaćinskom odnosu lokalne uprave u Baru, koja u kontinuitetu na kvalietan način sprovodi politike razvoja opštine, valorizuju se njegove ogromne komparativne prednosti kao primorskog i lučkog centra, saobraćajnog čvorišta regionalnog i šireg značaja, rastuće turističke destinacije sa zaleđem do Skadarskog jezera. Rezultat takvog rada je i značajno investiciono interesovanje za buduće projekte u opštini Bar – istakao je Đukanović.

Odgovornim odnosom na državnom i lokalnom nivou i mudrim izborom renomiranih investitora će se, prema njegovim riječima, obezbijediti dalji održivi razvoj Bara, “čiji će benefiti služiti prevashodno dobru njegovih građana i ekonomskom snaženju Crne Gore”

Sinergija ostvarenja dinamičnog napretka i očuvanja vrijednosti multikulturalnog i multikonfesionalnog društva, na primjeru Bara, putokaz je za sve one koji Crnu Goru danas, nažalost, ne vide kroz vizuru moderne građanske države. U uvjerenju da će Bar i nadalje doprinositi ukupnom društvenom napretku i razvoju naše države, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave – poručio je Đukanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pucnjava u Nikšiću: Ranjen mladić

Mladić Đ.M. (29) teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila sinoć u nikšićkom kafiću "Chempion", saznaje...

Makron: Moguća zajednička misija evropskih zemalja u Avganistanu

Sjedinjene Američke Države (SAD) i ostale zapadne zemlje zatvorile su svoje ambasade i...

IJZ: Nulta tolerancija za nasilje nad ženama i djevojčicama

Institut za javno zdravlje Crne Gore i ove godine podržava Narandžastu kampanju "16. dana akivizma protiv rodno...

Petrović: Znam koliko rivali žele pobjedu, tu smo da...

„Plavi“ dijele drugo mjesto na tabeli sa Dečićem (29 bodova), nalaze se u...

Armani više neće koristiti vunu od angore u kolekcijama

Mekana i svilenkasta angora vuna je vlakno napravljeno od angora zečeva, ali Armani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare