Epidemiološka situacija na Cetinju stabilnija

Broj inficiranih koronavirusom na Cetinju je u padu o čemu svjedoče i slike koje je naša ekipa ovog jutra zabilježila ispred kovid ambulante.

Malobrojni građani koji su čekali na testiranje i pregled nijesu bili raspoloženi za razgovor pred kamerom. Na pregled se danas, kako kažu, nije dugo čekalo, a curenje iz nosa, glavobolja, malaksalost, kijavica uglavnom su simptomi zbog kojih se odlučuju na testiranje na koronavirus.

Prema riječima direktora Doma zdravlja Marka Radovića epidemiološka situacija u gradu je u mirnijoj fazi.

“Epidemiološka krivulja polako pada, još je to na dnevnom nivou do 60 pozitivnih pacijenata kroz obje kovid ambulante, ali s obzirom na to da od 24. decembra “cunami” traje još uvijek, situacija je stabilnija”, kazao je Radović.

Kada je u pitanju dječja kovid ambulanta, Radović ističe da situacija stabilnija, te da je u pitanju jednocifreni broj inficiranih na dnevnom nivou.

“Situacija je znatno mirnija nego u kovid ambulanti za odrasle. Čini se da smo imali sreće jer je sami kraj školske godine bio u vrijeme kada je uopšte i krenuo ovaj novi talas izazvan omicron sojem” ,objasnio je Radović.

On je preporučio građanima da na testiranje dođu tek nakon pojave simptoma.

“Prije toga mislim da nema potrebe i da nema svrhe, da će test svakako biti negativan, da bi smanjili gužve a i nama donekle olakšali posao. Svakako će svi biti i opservirani i pregledani i po potrebi upućeni na dalje dijagnostičke procedure”, istakao je Radović.

Vakcinacija se i dalje obavlja u prostoru stare stražare, u neposrednoj blizini Doma zdravlja.

“Svakim danom od 8 do 13.30 i od 14.30 do 20 časova, a svakako ko nije u mogućnosti da dođe na vakcinalni punkt, naša mobilna ekipa će doći i odraditi vakcinaciju u kućnim uslovima. I dalje su dostupne vakcine Fajzer, Sputnjik V za prvu i drugu dozu i kineska vakcina Sinofarm”, objasnio je Radović.

Podsjećamo, na Cetinju je juče do 15 sati registrovano 50 novopozitivnih slučajeva infekcije, pa je ukupan broj oboljelih u gradu 483.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Wizz Air uvodi letove iz Podgorice za Rim i...

Kompanija će za Dortmund letjeti već od 21. januara. Letovi za Milano počeće pred novi red letjenja...

PRESJEK: Šest preminulih, 1.814 novozaraženih koronom

OpštinaNovopozitivni slučajeviPodgorica540Nikšić258Bar182Herceg Novi136Bijelo Polje109Budva85Ulcinj74Pljevlja72Cetinje57Kotor50Tivat44Berane41Danilovgrad37Mojkovac26Tuzi19Andrijevica16Rožaje15Kolašin12Plav10Žabljak10Šavnik8Plužine7Petnjica5Gusinje1UKUPNO1814 Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih je iznosio 39,77...

Popović: Bar je opština u kojoj su realizacije projekata...

'' Lokalna vlast u Baru, na čelu sa DPS-om prošlu godinu je završila nizom aktivnosti na realizaciji...

Mrvaljević: Cetinjska URA da saopšti je li joj prihvatljivo...

“S tim u vezi, pozivamo kolege iz Cetinjske URA-e da se odrede prema...

Begović: Uklonjene nepravilnosti sa WADA, nema opasnosti od suspenzije...

''Kao što sam obećao stupanjem na dužnost, obavezao sam se da ću da riješim problem koji je...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare