Glavni Grad: Još jedna neistinita tvrdnja Dajkovića, Vuković nije kandidovao osuđenog pedofila za Nagradu 19. decembar

Jedini kandidat kojeg je rukovodstvo Glavnog grada predložilo za ovogodišnju nagradu “19. decembar” je dr Radomir Rajo Prelević, diplomirani pravnik, humanista i čovjek koji je, za života, dao nemjerljiv doprinos razvoju Kuča, saopštili su iz Glavnog grada. Oni su reagovali na, kako kažu, ''najprimitivnije pokušaje osobe koja se predstavlja kao kandidat za gradonačelnika Podgorice, Vladislava Dajkovića, da obmane javnost izjavom da je Glavni grad i gradonačelnik, dr Ivan Vuković, kandidovao ''osuđenog pedofila'' za nagradu 19. decembar''.

“Lista kandidata za dodjelu nagrade “19. decembar” je javna i u skladu sa procedurom, istaknuta na sajtu Skupštine Glavnog grada Podgorica. Uvidom u istu, jasno se uočava da je jedini kandidat kojeg je rukovodstvo Glavnog grada predložilo za ovogodišnju nagradu – dr Radomir Rajo Prelević, diplomirani pravnik, humanista i čovjek koji je, za života, dao nemjerljiv doprinos razvoju Kuča. Zbog sjećanja na ovog časnog čovjeka, koji je jedini kandidat kojeg je predložila gradska uprava na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, dužni smo da reagujemo na ovu beskrupuloznu izjavu”, istakli su u saopštenju.

Dalje pojašnjavaju da je shodno Odluci o uslovima, načinu i postupku za dodjelu Nagrade “19. decembar”, pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju privredna društva, javne službe, nevladine organizacije, sportske i druge organizacije, grupe građana, pojedinci i gradonačelnik Glavnog grada, a o dobitnicima odlučuje posebna Komisija.

“Pokušaj bacanje sjenke na ovo svijetlo priznanje Glavnog grada od strane Dajkovića ne iznenađuje, budući da isti neprimjerenim ponašanjem ponižava sebe i ukupnu javnost. Nedavno je demonstrirao i zapanjujuće neznanje o istorijskim činjenicama, pa se zapitao zašto se za Dan grada uzima baš 19. decembar: “Ne znam baš zbog čega bi
neko lupio 19. decembar”, zaključio je Dajković, koji danas komentariše istoimenu nagradu.

Pošto Dajković, sudeći po njegovim riječima, istom prilikom pokazuje ne samo da ne poznaje istoriju Podgorice, već ni pravoslavlje koje koristi u političke svrhe, ovom putem ga informišemo da slava grada nije Sveti Nikola, kako navodi, već Sveti Marko”, naveli su iz Glavnog grada.

Iako, kako kažu, ne iznenađuje, ovo monstruozno saopštenje Dajkovića, koje je, ističu iz Glavnog grada, samo kap u moru njegovih ekscesa kojima svakodnevno zgražava javnost, zahtijevalo je reakciju.

“Međutim, šta očekivati od osobe koja je na najgori mogući način javno ponizila buduću suprugu i sve žene, a potom se pokušala opravdati skandaloznom izjavom – “Bili bi srećni da me je dočekao gej na vratima stana?””, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hitno popraviti položaj policajaca ili slijede protesti

Predsjednik sindikata Igor Rmandić kazao je da Nezavisni sindikat policije i policijski službenici...

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare