Glavni grad obezbijedio izradu 101 besplatnog sajta za podgoričke privrednike

Konkurs za besplatnu izradu 100 web sajtova, koji je Glavni grad nedavno raspisao, uspješno je završen. Dobitnici su danas potpisali ugovore i u narednom periodu pristupiće se izradi sajtova u skladu sa potrebama budućih korisnika, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković uvjeren je da će taj vid podrške Glavnog grada biti od velikog značaja za njihovo dalje poslovanje, naročito u doba pandemije koja je značajno izmijenila način života i rada svih nas.

“Ambijent u kojem živimo i funkcionišemo u poslednjih godinu dana, koji nas je primorao da se prilagodimo novonastalim okolnostima, naročito je težak za ljude koji se bave biznisom, gdje je posebno naglašen značaj digitalne prezentacije, online platformi i novog načina poslovanja”, istakao je Vuković.

Dodao je da je Glavni grad u svijetlu te činjenice odlučio da pomogne privrednicima.

“Na inicijativu naših kolega iz Centra za informacioni sistem, koji su proteklih godinu dana kreirali cijeli niz servisa, kako bismo omogućili našim sugrađanima da u doba korone od kuće ostvaruju sva svoja prava i iskoriste sve usluge i povoljnosti koje mi nudimo kao administracija, došli smo na ideju da ponudimo i ovaj vid podrške. Svjesni da je nevidljivost u online svijetu vrlo često najznačajnija biznis barijera, pogotovo za one koji se nalaze na početku razvoja nekog biznisa”, naglasio je gradonačelnik.

On je podsjetio da je Glavni grad tokom prethodne, ali i ove godine realizovao niz aktivnosti, najprije direktne finansijske podrške različitim društvenim grupama, preduzetnicima, početnicima u biznisu, ženama, poljoprivrednim proizvođačima i drugima. Takođe, kroz četiri paketa mjera brojne olakšice su dobili dominantno ugostitelji, taksisti, ljudi koji plaćaju komunalne i druge takse Glavnom gradu. Samo u okviru četvrte odluke Glavni grad se odrekao 620.000 prihoda sa ciljem da pomogne građanima. Gradonačelnik je zahvalio na povjerenju i inicijativnosti i rekao da se nada da će im taj vid podrške pomoći, da prije svega opstanu u biznisu, da ga unaprijede, ali i da pomognu Glavnom gradu da što prije izađe iz ekonomske krize.

“Želim da znate da ćete u nama imati partnera i podršku i vjerujem da nije daleko dan kada ćemo biti u prilici da pojedinačno promovišemo vaše projekte”, zaključio je Vuković.

Direktor Centra za informacioni sistem Džemal Lekić je čestitao dobitnicima i zahvalio svojim kolegama koji će raditi na izradi sajtova u narednom periodu.

Kroz kratku prezentaciju Lekić je dobitnike informisao o svim koracima nakon potpisivanja ugovora, koji se odnose i na obuku koja će uslijediti nakon izrade sajtova, kao i na ostalu tehničku podršku.

U ime dobtnika obratio se Aleksandar Strugar, koji se zahvalio na podršci Glavnog grada, ističući da ona dolazi u pravom trenutku.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Borović: Srbija da prestane da prijeti i omalovažava Crnu...

Borović je agenciji Beta kazao da se u Rezoluciji o Srebrenici, koju je prije dva dana usvojio...

TO Podgorice manifestacijom “Joga u prirodi” obilježava Međunarodni dan...

"Manifestacija se organizuje u saradnji sa NVO Art of Living sa kojom TO Podgorica sarađuje od 2013....

Petrović: Podrška i čestitke na hrabrosti Bogougodnicama

“U redu je da neko ne razumije koji je cilj okupljanja i koju su poruku sinoćnjim performansom...

Đukanović: Sve više svjedočimo da se podstiče devijantno ponašanje...

"Očekujem od nadležnih institucija da u najkraćem roku otkriju i procesuiraju počinioce jer su sigurnost i zaštita...

DPS Nikšić: Negiranjem genocida u Srebrenici Kovačević ponovo posramio...

Prema njihovim riječima Kovačević je bez imalo zadrške neosnovano komentarisao kako su Srbi napadnuti i kako treba...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare