Glavni grad podržava stare zanate

Glavni grad Podgorica raspisao je danas javni poziv za raspodjelu sredstava koja su Budžetom opredijeljena za podršku razvoju starih zanata. Na ovaj način zanatlije sa teritorije Glavnog grada koji posluju najmanje pet godina imaju priliku da se prijave i dobiju finansijsku podršku, te dodatno unaprijede svoje poslovanje, saopšteno je iz Glavnog grada.

„Konkurs se odnosi na pružanje podrške za razvoj starih zanata: kovač; krojač; bačvar, mlinar; obućar; ključar; pletilac; staklorezac; kožar; tašnar; vitražista; čipkar, izrađivač abažura za lampe; izrađivač maski i lutaka; zlatar-juvelir, časovničar, izrađivač muzičkih instrumenata, kamenorezac, stolar, tesar, izrađivač narodne nošnje-terzija, grnčar, izrađivač goblena i frizer. Kroz ovaj javni poziv podržaće se ideje koje doprinose afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala i tradicije Glavnog grada, podizanja nivoa urbane kulture i očuvanja kulturne baštine“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, ovim Konkursom Glavni grad stavlja na raspolaganje 20.000,00eura, a maksimalan iznos koji jedan učesnik može dobiti je 2.000,00 eura. Prijava na Konkurs predaje se u roku od 15 dana od dana objavljivanja, i to u zatvorenoj koverti na adresu: Glavni grad, Njegoševa broj 13, 81000 Podgorica, sa naznakom: Konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta Glavnog grada-Podgorica opredijeljenih za podršku razvoju starih zanata.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare