Intenziviranje saradnje između Opština Bar i Elbasan

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ugostio je gradonačelnika Opštine Elbasan Gledina Llatju i Marinka Ćulafića, predsjednika udruženja ''Crnogorska zajednica u Albaniji'', saopšteno iz Opštine Bar.

Opština Bar i Elbasan su u novembru 2015. godine potpisale Memorandum o saradnji, a povod za susret bio je razgovor o intenziviranju buduće saradnje, razmjeni iskustava i jačanju zajedničkog djelovanja u oblastima kulture, turizma, zaštite životne sredine i ekonomije.

“Predsjednik Opštine Bar upoznao je Llatju i Ćulafića sa brojnim programima i projektima koje sprovodi lokalna uprava, sa fokusom na aktivnosti kojima se Bar želi pocizionirati kao značajna turistička destinacija u ovom dijelu regiona, kao i one koje se tiču razvoja privrede i izgradnje infrastrukture”, navodi se u saopštenju.

Konstantovano je da Bar i Elbasan dijele brojne zajedničke vrijednosti u domenu istorije, kulture i kulturne baštine te da je to osnova za buduću saradnju na organizaciji kulturno-umjetničkih manifestacija i aktivnostima na očuvanju kulturnog nasljeđa.

Raičević se zahvalio gospodinu Ćulafiću na njegovom predanom radu na očuvanju i razvoju odnosa Crne Gore i njene dijaspore sa kojom je potrebno dodatno raditi na razmjeni iskustva i doprinosa lokalnoj zajednici.

Na sastanku je ocijenjeno i da postoje mogućnosti za realizaciju zajedničkih aktivnosti koje se tiču prekogranične saradnje u okviru projekata Evropske unije i iskazana je spremnost obje lokalne uprave da u budućnosti pažnju usmjere u tom pravcu u cilju daljeg razvoja privrede, ekonomije i turizma.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bećirović: Đukanović dokazani borac za crnogorsku državu, u nedjelju...

"Nije svejedno šta ćete odlučiti u nedjelju. Nije svejedno ni nama u Bosni i Hercegovini kakav ćete...

Bez preminulih, još 58 slučajeva koronavirusa

Analizirana su 624 uzorka. Nije prijavljen nijedan smrtni ishod. https://twitter.com/ijzcg/status/1641065897832898560?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1641065897832898560%7Ctwgr%5E12c3ef4c4f933586ae9b6681f7f8d55c1329bf7d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.portalanalitika.me%2Fclanak%2Fbez-preminulih-jos-58-slucajeva-koronavirusa

Predsjedništvo: Liberali će pružiti snažnu podršku pobjedi Đukanovića 2....

"Shvatajući važnost ovog trenutka koji će opredijeliti budućnost crnogorskog društva i njegov dalji razvoj i evropsku perspektivu,...

NEZVANIČNO SAZNAJE STANDARD: Kojoviću određeno tužilačko zadržavanje, kriminalna grupa...

Kako je kazao Lekić, Tužiteljka je naredbom proglasila postupak tajnom zato nije u mogućnosti da saopšti više...

Evo đe neće biti struje u petak

Kako su saopštili iz kompanije CEDIS, u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare