Jednoglasno usvojen Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2023.

Na današnjoj VII sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje odbornici su raspravljali o Programu razvoja Prijestonice Cetinje koji su jednoglasno usvojili.

“Rasprava se vodila oko rješavanja problema vodosabdijevanja, tretmana otpadnih voda sa gradskog područja i izgradnje hidrotehničkog tunela, ali i drugih infrastrukturnih problema, problema vezanih za mlade, rješavanje pitanja azila za napuštene kućne ljubimce, kao i raznih inicijativa za poboljšanje turističke ponude grada, razvoja ruralnog područja i slično”, saopšteno je iz Prijestonice.

Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2023., kako se navodi, dominantno tretira glavne probleme grada vodosnabdijevanje i tretman otpadnih voda, ali i izgradnju nove sportske dvorane, poboljšanje infrastrukture na gradskom i ruralnom području, poboljšanje turističke ponude i drugo.

“Javni poziv za dostavljanje prijedloga za Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2023. godinu raspisan je 08. maja 2022. godine, a nakon dostavljenih predloga održana je najduža javna rasprava do sada, zaključno sa centralnom javnom raspravom koja je održana 27. jula 2022. godine. Ukupna vrijednost projekata u Programu razvoja Prijestonice Cetinje za 2023. godinu je 8.440.000 eura”, pojasnili su iz Prijestonice.

Članom 30. Zakona o Prijestonici, kako dodaju, za potrebe razvoja Cetinja u budžetu Crne Gore obezbjeđuju se sredstva u visini od 0,6 odsto projektovane vrijednosti tekućeg budžeta.

“Sredstvima se mogu finansirati: projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni projekti, infrastrukturni projekti, projekti na očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, projekti za valorizaciju turističkih potencijala, projekti od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva i ostali projekti od značaja za razvoj Prijestonice. Članom 31. Zakona o Prijestonici propisano je da je gradonačelnik Prijestonice dužan da prijedlog godišnjeg Programa razvoja Prijestonice za narednu godinu, uz prethodno informisanje Skupštine Prijestonice, a nakon sprovedene javne rasprave, dostavi Senatu najkasnije do 01. oktobra. Godišnji Program razvoja Prijestonice Cetinje Senat Prijestonice usvaja najkasnije do 01. novembra tekuće godine”, zaključuju iz Prijestonice.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

URA: Pozdravljamo potez SDT-a, glasaćemo za skidanje imuniteta poslanicima...

"Naši poslanici će na Administrativnom odboru i u plenumu glasati za ukidanje imuniteta. Obećali smo i uveliko...

Zvanična Podgorica kontra preporuka Brisela

Istog dana, kad je u Izvještaju zatraženo da se bez odlaganja ukine šema ekonomskog državljanstva, ministar finansija Aleksandar...

Nikolić: Tužilaštvo po nalogu Dritana Abazovića krenulo u politički...

Nikolić ističe da tužilaštvo koje nije u stanju da obezbijedi izborni proces na jednom biračkom mjestu i...

SDT traži skidanje imuniteta za Boškovića, Brajovića, Šehovića, Sekulić...

Kako saznaje Portal Standard, SDT je tražio skidanje imuniteta jer je protiv tih poslanika formiran krivični predmet...

Đukanović: Možda možemo glasati za jednog sudiju Ustavnog suda

Podsjetio je da je primarna ponuda DPS-a bila da se izbor sudija Ustavnog suda vrati na početak...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare