Kovačević: Opština Nikšić donirala 11.000 eura za rekonstrukciju Specijalne bolnice za plućne bolesti

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević primio je zahvalnicu od direktora Specijalne bolnice za plućne bolesti 'Dr Jovan Bulajić' u Brezoviku Predraga Pejovića za veoma značajnu donaciju toj zdravstvenoj ustanovi.

Kovačević se, kako je saopšteno, zahvalio na priznanju i istakao da mu je zdravlje građana na prvom mjestu.

„Lokalna uprava se od prvog dana svog mandata odgovorno odnosi prema građanima. Brigu o njima pokazujemo i ovom donacijom, čija je vrijednost 11.000 evra, a koja će sigurno Specijalnoj bolnici za plućne bolesti omogućiti da pruži bolju zdravstvenu zaštitu svima onima kojima je neophodna“, poručio je Kovačević.

Prilikom uručivanja zahvalnice, kako se navodi, Pejović je istakao da mu je zadovoljstvo što danas “Nikšić ima takvog predsjednika kao što je Kovačević, koji, pomažući svima, ne zaboravlja ni zdravstvo”.

Pejović je podsjetio da je u okviru Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ u Brezoviku u narednom periodu planirana realizacija dva projekta: Projekat rekonstrukcije i adaptacije Mikrobiološke laboratorije, kao i Projekat rekonstrukcije i adaptacije Prijemno-ambulantnog i dijagnostičkog paviljona.

„Opština Nikšić preko svoje Agencija za projektovanje i planiranje podržala je ova dva značajna projekta iznosom od 11.000 evra. Za Projekat rekonstrukcije Mikrobiološke laboratorije, koji se realizuje preko Ministarstva zdravlja Crne Gore i SZO, a u sklopu IPA projekta, izdvojeno je 4.000 eura, dok je za Projekat rekonstrukcije i adaptacije Prijemno-ambulantnog i dijagnostičkog paviljona Opština Nikšić donirala 7.000 eura. Projekat za rekonstrukciju i adaptaciju Mikrobiološke laboratorije podrazumijeva kompletnu adaptaciju postojećeg prostora, kao i adekvatno opremanje radnog prostora. A kompletnom adaptacijom Prijemno-ambulantnog i dijagnostičkog paviljona stvoriće se uslovi za kvalitetnije pružanje usluga i veći komfor pacijenata, a samim tim i bolji uslovi rada zaposlenih“, zaključio je Pejović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Saradnja CEDIS – a I EBRD-a na projektima ‘pametnih...

''Projekti koje CEDIS planira da realizuje se poklapaju sa...

MRSS: Subota, nedjelja i ponedjeljak neradni dani za zaposlene...

''Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Službeni list...

VOJINOVIĆ: Očekujem da ministar prosvjete bude protiv potpisivanja ovakvog...

"Želim da vjerujem da to jeste i principijelni stav gospodina Vojinovića i da...

Uprava policije demantuje: Nije izdato naređenje o pripravnosti i...

- Navodi iz predmetne objave su netačni i niko od rukovodilaca Uprave policije nije dao bilo kakvo...

Eraković optužio IJZ i MZ za katastrofalne procente vakcinacije...

Ovaj rezultat je ocijenio katastrofalnim i kazao da je ova stopa vakcinacije vraćanje u srednji vijek. Konstatovao...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare