Kuća zdravlja organizuje dvije besplatne radionice posvećene mentalnom zdravlju i nasilju

Kuća zdravlja u saradnji sa Udruženjem psihologa Crne Gore, organizovaće dvije besplatne psihološke radionice posvećene mentalnom zdravlju i nasilju u ljubavnim odnosima, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako su kazali, psiholog Boško Ilić održaće danas (22.11.2021), u 18 časova radionicu na temu “Mentalno zdravlje adolescenata”, na kojoj će se govoriti o brojnim izazovima sa kojima se adolescenti suočavaju, uticaju mentalnih poremećaja u adolescenciji, kao i značaju podrške porodice i prijatelja u tom periodu razvoja mladih.

Osim toga, u četvrtak 25. novembra u 18 časova, Udruženje psihologa i NVO Prazan prostor će, u okviru interaktivne radionice, upriličiti prikazivanje filma Ljubav i nasilje među srednjoškolcima, posvećenog razvijanju odgovornog odnosa prema pojavi nasilja. Time će se 25. novembra obilježiti početak akcije 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

“Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem telefona 020/220-994, mail adrese [email protected] Radionice će biti organizovane u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, te je neophodno potvrditi prisustvo”, navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je, Kuća zdravlja je besplatan socijalni servis, koji prati aktivnosti na unapređenju zdravlja i prevenciji nastanka bolesti, odnosno pruža psihosocijalnu podršku svima kojima je potrebna. U skladu s tim, Kuća zdravlja organizuje i redovna psihološka savjetovanja, koja pružaju psiholozi Udruženja psihologa Crne Gore.

“Besplatna savjetovališta su dostupna ponedeljkom, četvrtkom i petkom u poslijepodnevnim, a utorkom i srijedom u prijepodnevnim časovima”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

LP Krivokapiću: Što mrči kad kovati nećeš? Neće proći...

 "Ne budite više onaj kojeg se narod stidi nego barem kao čovjek od integriteta i vjernik budite...

Napadnut novinar RTCG na protestu u Nikšiću

Doknića je varbalno napao, kako prenosi RTCG, a potom i počupao, njemu nepoznati muškarac.

MPNKS: Igranje izbornom voljom većine građana skupo košta, istorija...

"Igranje izbornom voljom većine građana košta skupo one koji to pokušaju. Istorija nas uči da se izdaja...

Vujović o potencijalnom skraćenju mandata Skupštini: Razmatraju se sve...

“Razmatraju se sve opcije čuvanja fotelja. Kad bi mogao Zdravko kako da odluči da januar traje do...

Mitrić: Pitanje povjerenja Vladi prioritet, vanredni izbori neizbježni

"Predlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi je već podnijet i on će se po redosledu prvo razmatrati, pa...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare