Izvor:Pobjeda

Lim dostigao gotovo kritičnu tačku

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom u noći između subote i nedjelje pričinilo je štetu na putnoj, komunalnoj i drugoj infrastrukturi u bjelopoljskoj opštini.

Iz tamošnjeg Komunalnog preduzeća saopšteno je da su njihovi radnici i mehanizacija od ranih jutarnjih sati angažovani na uklanjanju posljedica nevremena. Ističu da su bujični nanosi napravili problem u više prigradskih naselja.

Više ekipa sa mehanizacijom nekoliko sati radili su na otčepljavanju propusta i šahti na magistralnom putu Bijelo Polje – Berane u naselju Rakonje.

Osim toga, i u samom naselju došlo je do izlivanja vode tako da se nakon nekoliko sati rada otklonio problem. Slične intervencije komunalci su imali na magistralnom putu u blizini AMD “Đorđije Stanić”, te su uspjeli da očiste šahte i osposobe prolaz ispod nadvožnjaka u Sutivanu.

Na gradskom trgu u Bijelom Polju usljed nevremena oborena je zaštitna ograda na mjestu gdje su obavljena arheološka istraživanja na ostacima Čaršijske džamije poznate kao Hadži Danuš Hanumina džamija.

Ostaci džamijje pronađeni su prilikom vršenja radova na izgradnji fontane na gradskom trgu.

Lim je na svom vodotoku kroz centar grada dostigao gotovo kritičnu tačku. Bujica nosi raznorazni materijal kao i počupano korijenje i stabla drveća, a prepljavljeno je i ostrvo na sredini rijeke.

Iz Vodovoda “Bistrica” poručuju korisnicima da voda iz gradskog vodovoda nije ispravna za piće i prije upotrebe potrebno je prokuvati.

Oni ističu da je do zamućenja došlo usljed obilnih padavina koje su nanijele mulj na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice. Shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, s obzirom na povećanu mutnoću, preporučujemo da potrošači koji se snabdijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže, vodu prije upotrebe prokuvaju, talože i procijede – saopštavaju iz gradskog vodovoda.

Podsjećaju da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Krapović: Mišljenje VK je u drugom planu u odnosu...

On je kazao da je tema sastanka bila ustavna, politička i institucionalna kriza - prije svega o mišljenju...

Rožaje: Nakon svađe potegao pištolj i ranio sugrađanina

Do pucnjave je došlo u 14 sati i 50 minuta kada je Dž.H. vatrenim oružjem nanio povrede...

Poznato je ko će biti novi predsjednik Juventusa

Naime, tamošnji mediji prenose kako će se na funkciji predsjednika Juventusa naći biznismen Đanluka Ferero. Rođen u...

Ruski milijarder poginuo u padu helikoptera kod Monaka

Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama.

Bar: Jedna osoba povrijeđena u sudaru dva automobila

Jedno lice transportovano je u Opštu bolnicu Bar, radi ukazivanja ljekarske pomoći, potvrđeno je Primorskom portalu. Za...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare