Ministarstvo zdravlja: U Nikšiću DPS svjesno krši epidemiološke mjere

Iz Ministarstva zdravlja na čijem čelu je ministarka Jelena Borovinić Bojović, saopštili su da je nedopustivo da u ovako složenoj epidemiološkoj situaciji, uprkos stalnim upozorenjima zdravstvenih stručnjaka, danas u Nikšiću imamo slike na kojima se vidi ''očigledno, nerazumno i nesavjesno kršenje mjera, čime se svjesno ugrožavaju zdravlje i životi stanovnika ovog grada''.

”Danas, najprije Gradskim trgom, a nakon toga i ispred opštinskih kancelarija, članovi i simpatizeri Demokratske partije socijalista, očigledno vođeni jedino uskopartijskim interesima, beskupulozno su pozvali i okupili grupu građana i time stvorili veliko žarište i rizik za buktanje epidemije u Nikšiću.

Ovo je dokaz koliko jedan od nosilaca liste Demokratske partije socijalista dr Jevto Eraković, koji se mjesecima poziva na etičnost i stručnost i oštro kritikuje sve napore države da se izbori sa epidemijom, ustvari misli na zdravlje građana. Današnje okupljanje dokaz je da dr Eraković sve svoje poteze povlači isključivo kao političar, a ni najmanje kao ljekar.

Pozivamo građane Nikšića, kao i svih crnogorskih gradova, da ne dozvole da neko, zarad prikupljanja jedftinih politčkih poena, manipuliše njima, već da svojim odgovornim ponašanjem i izbjegavanjem bilo kakvih javnih okupljanja, sačuvaju svoje i zdravlje svojih najbližih i tako nam pomognu da se zajedno izborimo sa epidemijom izazavnom virusom Covid 19”, piše u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Srbiji počela proizvodnja vakcine Sputnjik V

Ruski fond je naveo da je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja proizvodi Sputnik V,...

GADAFIJA RASTRGLI NA ULICI, njegov SIN se vraća da...

Ahmed Gadaf al Dam, lider Nacionalnog borbenog fronta, smatra da sin Muamera al Gadafija, Saif al Islam...

U hrvatskoj luci zaplijenjeno 575 kilograma kokaina

Dubrovačko-neretvanska policija saopštila je da je kokain, koji je bio skriven u kontejneru sa voćem, stigao iz...

Kovčeg u kom će princ Filip biti sahranjen obložen...

Služba će biti održana u kapeli Svetog Đorđa na imanju Vindzor, a kraljica će morati da sjedi...

Protest ispred Centra bezbjednosti Nikšić, građani revoltirani zbog kazni...

Grupa građana okupila se ispred Centra bezbjednosti Nikšić zbog kazni koje su im napisane dok je trajala...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Milena
Milena
28/02/2021•15:12 15:12

Kakav moras bit, sto bi narod rekao, pecat pa da ovo izjavis,nema ljekara na zemljinoj kugli koji je vise od nje krsio mjere zdrastvene struke od ove gospodjesinoc su ovi njeni divljaji ispred polic stanice NK,ali je to po njenom sudu bezopasno.