Izvor:Pobjeda,

Nikšić: Podrška poljoprivrednicima od 636.000 eura

NIKŠIĆ – Predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović organizovao je juče sastanak s poljoprivrednim proizvođačima i predstavio planirane mjere podrške u okviru lokalnog budžeta za narednu godinu.

Najavljeno je da će Agrobudžet Opštine Nikšić biti 636.000 eura, a poljoprivrednici su, u neposrednom dijalogu, imali priliku da saopšte s kojim se problemima susrijeću, koja im infrastruktura fali, šta im sve treba za sigurnost na tržištu.

Najavljen je nastavak dalje komunikacije koji će se realizovati neposredno na terenu, kako bi se svi ti problemi brže i efikasnije rješavali. Iskazana je puna podrška za namjeru Opštine Nikšić da se u 2021. godini, do kraja realizuje predstavljeni opštinski Agrobudžet.

Predsjednik Simović je podsjetio da je uvijek sa posebnim zadovoljstvom razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima, poštujući njihov pošten i mukotrpan rad, a naglasio je da donošenje ovih mjera, prije svega, ima za cilj povećanje dohotka proizvođača, podizanje kapaciteta poljoprivredne proizvodnje, kvaliteta proizvoda, kao i njihovu konkurentnost na tržištu.

Budžet Opštine Nikšić za 2021. godinu sadržaće četiri vida podrške poljoprivrednim proizvođačima.

Proizvođači mlijeka dobijaće premiju od po tri centa za svaki litar otkupljenog mlijeka u skladu sa pravilima iz Agrobudžeta, a biće podržano osiguranje poljoprivrednih gazdinstava koja podrazumijeva plaćanje 30 odsto polise osiguranja uz 50 odsto koje obezbjeđuje Vlada Crne Gore. Subvencije će imati i Nikšićani koji se bave biljnom proizvodnjom, tako što će lokalna uprava izdvajati 50 eura po hektaru, uz četiri puta veći izbnos koji se obezbijeđuje iz državnog Agrobudžeta, a svi poljoprivrednici imaće podršku i u prevazilaženju posledica iz ekonomske krize izazvane epidemijom COVID 19, a odnosi se na oslobađanje plaćanja poreza na nepokretnost-poljoprivredno zemljište za 2021. godinu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare