Nrekić: Put ka Pinješu i dalje blokiran, opasnost i za kuće u okolini

Put ka naselju Pinješ u Ulcinju i dalje je blokiran, usljed odrona u kojem je jedna osoba juče zadobila lakše povrede. Prema riječima predsjednika Opštine Ljora Nrekića, u toku dana će na ovo klizište izaći ekipa stručnog Tima za obrušavanje, kako bi što prije započeli sanaciju.

“Put je blokiran, i auta njime ne mogu proći. Tom poslu treba prići veoma oprezno, jer je to klizište od preko 3.600 m. Ne samo što je zatrpan put, nego je veoma opasno i za kuće koje se nalaze ispod tog dijela puta“, rekao je Nrekić u izjavi za agenciju Mediabiro.

On je istakao da taj projekat mora biti veoma brz i efikasan, te naglasio da  stručnjaci moraju razmotriti mogućnost postavljanja zida, koji će, u slučaju potrebe, biti napravljen od betona.

Predsjednik Opštine Ulcinj se osvrnuo i na nedavno obrušavanje zidina Starog grada, i istakao da su za sanaciju angažovani najbolji stručnjaci.

„Profesori na Građevinskom fakultetu u Podgorici Mladen Jovićević i Srđa Janković će ovom problemu pristupiti veoma temeljno jer je riječ o dijelu koji pripada kulturnoj baštini“, pojasnio je Nrekić.

On je kazao da su tokom jučerašnjeg dana uputili pismo predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, kako bi i resorna ministarstva pomogla u rješavanju ovog problema.

„Problem je zaista veliki, Opština će se potruditi da sanacije započne što prije, i čim dobijemo izvještaj, javnost će o tome biti obaviještena“,  rekao je Nrekić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ivana Hurricane otkrila da li je u vezi sa...

Naime, nju su mediji povezali sa fudbalerom Vladimirom Volkovim, koji je do skoro bio u vezi sa...

Vuković i Medoks: Intenzivirati saradnju Podgorice i gradova Ujedinjenog...

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i zemlje Ujedinjenog Kraljevstva imaju prijateljske i sadržajne bilateralne odnose...

Đukanović uputio telegram saučešća povodom smrti akademika Brkovića

Đukanović je uputio telegram Brkovićevoj porodici sa izrazima najdubljeg saučešća. Poznati književnik i jedan...

Draško i Dritan

Krajem devedesetih godina prošlog vijeka, američka državna sekretarka Medlin Albrajt označila je pojavu Milorada Dodika na političkoj sceni Bosne i Hercegovine,...

DPS: Ministarka zdravlja da ne zaobilazi istinu, pitanje hoće...

"Izjava sekretara Ministarstva zdravlja da tek danas vidi “svijetlo na kraju tunela” po pitanju vakcina, u suprotnosti...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare