Obnovljen košarkaški teren sa dječijim igralištem u Makedonskom naselju u Baru

Opština Bar završila je radove na uređenju dječijeg igrališta i košarkaškog terena u Makedonskom naselju u zahvatu DUP Topolica II.

Ovaj popularni prostor za igru i razonodu djece, kako su saopštili, opremljen je najsavremenijim mobilijarom koji zadovoljava sve standarde bezbjednosti.

“Na igralištu je postavljena nova tartan podloga sa koševima, dok je za najmađe poligon opremljen mobilijarom za igru kao što su klakalice, ljuljaške i vrteške. Postavljene su klupe i uvedena je javna rasvjeta, a u narednom periodu planira se dodatno oplemenjivanje ovog prostora zelenim fondom”, naveli su iz te lokalne uprave.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević rekao je da sa velikim zadovoljstvom večeras predaju građanima na upotrebu još jedno rekonstruisano igralište i poligon.

“Prethodnih dana smo u prvoj fazi izgradili dječije igralište a na ovom mjestu rekonstruisali i košarkaško igralište gdje očekujemo da će stasavati nove generacije budućih košarkaša i šampiona”, kazao je Raičević i dodao da su svi ugovoreni radovi završeni u definisanom roku.

” Vjerujem da će ovo biti zona u punoj funkciji i upotrebi kao što smo već i mogli da se uvjerimo kako se koristi i prethodnih dana. Sa ovakvim i sličnim radovima nastavićemo i u narednom periodu, prije svega maksimalno posvećeni zonama koje su do sada bile u nekom dijelu zapuštene želeći da posvetimo maksimalnu pažnju najmlađim sugrađanima kao najvrijednijem dijelu našeg društva ali i budućim sportistima i rekreativicma u cilju promocije zdravih stilova života”, poručio je Raičević.

Kako su naveli, večeras se na sportskom poligonu i igralištu okupio veliki broj građana, djece i mladih sportista.

“Oni su iskazali veliko zadovoljstvo urađenim na ovoj lokaciji koja će nanovo oživjeti sport i igru u ovom naselju i zahvalili se lokalnoj upravi što je imala sluha za potrebe građana i omogućila uređenje ove lokacije”, dodali su iz Opštine Bar.

Ukupna vrijednost ove investicije je preko 44.000 eura opredijeljenih iz lokalnog Budžeta, a izvođač radova je “Gradnja Inženjering MNE” DOO.

“I u narednom periodu, širom grada, planira se uređenje javnih površina, adaptacija i opremanje dječijih igrališta i poligona, kao i izgradnja novih, stvarajući tako savremene prostore za igru i zabavu, te socijalizaciju i razvoj naših najmlađih sugrađana”, zaključili su iz Opštine Bar.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U SAD-u otkriven veliki narko-tunel iz Meksika

Tajni prolaz od Tihuane do San Dijega sadrži šine, ventilacione sisteme, struju i potporne zidove, tvrde zvaničnici.

(Video)Kad Draginja zaigra šotu

Pored radnih susreta sa iseljenicima bilo je vremena i za veselje i druženje uz muziku, pa je...

KOPOLA SNIMA SVOJ NAJVEĆI FILM IKADA: Želim da “Megalopolis”...

Kultni reditelj Frensis Ford Kopola koji je konačno ove godine dobio svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih sprema...

Vlada u duginim bojama povodom Međunarodnog dana borbe protiv...

“Povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, zgrada Vlade Crne Gore osvijetljena...

DANU: Krajnji je trenutak da narod Crne Gore prepozna...

Stav Predsjedništva DANU prenosimo integralno: Hoćemo li se i dalje praviti da ne vidimo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare