Izvor:Mina

Opštinski tim traži uvođenje dodatnih mjera u Herceg Novom

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Herceg Novog zatražio je od Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje (IJZ) da u tom gradu budu uvedene dodatne mjere, kao što su prelazak škola na onlajn nastavu i zatvaranje teretana i fitnes klubova.

U dopisu koji su uputili Ministarstvu i IJZ-u zatražili su da se izmjenom naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa uvedu dodatne mjere, koje će se odnositi i na zatvaranje kladionica i zabranu korišćenja uslužnih kafe aparata u svim objektima.

Tim izmjenama, kako su naveli, treba propisati da dostavu hrane vrše ugostiteljski objekti isključivo putem keteringa, bez izdavanja hrane i piće ispred objekata.

Iz Opštinskog tima rekli su da uslugu keteringa mogu da obavljaju isključivo ugostiteljlski objekti koji imaju odobrenje Uprave za bezbjednost hrane, veterine i fitosanitarnih poslova.

Na sastanku Opštinskog tima poručeno je da je nepoštovanje mjera samoizolacije krivično djelo i da je to glavni uzrok porasta broja oboljelih u Herceg Novom.

Iz Opštinskog tima ocijenili su da širenju infekcije COVID-a 19 znatno doprinosi i zadržavanja građana u blizini ugostiteljskih objekata kako bi preuzeli poručenu hranu ili napitke.

Na taj način, kako je saopšteno, i građani i ugostiteljski objekti krše naredbe i propise iz oblasti zdravstvene zaštite i bezbjednosti hrane.

Iz Opštinskog tima su istakli da zadržavanje građana ispred ugostiteljskih objekata nije dozvoljeno, pa će nadležna inspekcija, Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Uprava policije od danas intenzivno kontrolisati rad objekata i aktivnosti građana.

Iz Opštine Herceg Novi apelovali su na sve građane i pozvali ih da budu odgovorni u aktuelnoj situaciji.

“Naš grad bilježi rekordan broj oboljelih i nije vrijeme za bilo čije sopstveno laičko tumačenje naredbi i mjera”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je naredba od petka, kojom se zabranjuje korišćenje igrališta, parkova i teretana na otvorenom, dopunjena novim stavom kojim se zabranjuje držanje stolova i stolica ispred ugostiteljskih objekata i ugostiteljskih terasa, počev od sjutra.

Iz Opštinskog tima rekli su da će od danas biti intenzivirana i kontrola gradskog saobraćaja, odnosno da li se poštuju mjere u smislu nošenja maski i prevencije stvaranja gužvi.

“Po već izrečenim mjerama, prevoz putnika u javnom prevozu (autobusom ili kombi prevozom), putnika u drumskom saobraćaju (međugradskom, prigradskom, gradskom) obavlja se bez mogućnosti stajanja putnika u vozilu”, kaže se saopštenju.

Dodaje se da će tim povodom biti dodatno pooštrena kontrola lokalnih i međugradskih prevoznika.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Anri napustio Montreal: Žao mi je, ali porodica je...

Francuz je u saopštenju otkrio da su u pitanju porodični razlozi. "Teška srca sam...

SDP Cetinje: Crkvena omladina opet obmanjuje, mladići iz GP...

“Crkvena omladina SPC, pardon, mladići iz URA, morate se konačno uozbiljiti i prestati sa obmanama. Te 2016....

Upucan šetač pasa Lejdi Gage, oteti njeni ljubimci

Rajn Fišer, muškarac kojeg je 34- godišnja pop zvijezda angažovala za šetnju i brigu o svojim kućnim...

MVP: Vlahović i Pajović predali dužnost otpravnicima poslova

U tom resoru ističu da je Vlahović obavijestio Ministarstvo vanjskih poslova da je predao ključeve od Ambasade...

Pogoršano zdravstveno stanje Pelea (FOTO)

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena jedva se kreće, a posljednjih dana mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare