PKS: Film Malagurskog neće biti prikazan u Nikšiću

Patriotsko komitski savez obavještava građane Nikšića da neće biti protestnog skupa 19. juna u 20 sati ispred Nikšićkog pozorišta, jer smo dobili uvjeravanja da propagandni uradak Borisa Malagurskog ''Crna Gora podeljena zemlja'', neće biti prikazan u ovom hramu kulture, navode iz te partije.

Iz PKS su kazali da su 15.juna podnijeli zahtjev Odjeljenju bezbjednosti Nikšić za održavanje protestnog skupa ispred zgrade Pozorišta, zbog najave da će gradske vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Markom Kovačevićem. 19.juna uveče, prikazati pomenuti film.

”U odgovoru na naš zahtjev, OB Nikšić je zabranio odrzavanje protesta, iz razloga nepoštovanja zakonskog roka prijave od pet dana prije događaja”, navode iz PKS.

Oni dodaju da iako ova odluka policije ne bi mogla spriječiti spontana okupljanja građana, iz Savjeta pozorišta, kao nadležnog tijela koje odlučuje o repertoaru koji može biti realizovan u pozorištu, saznali su da u zakonskom roku za prijavu od tri dana prije događaja, nijesu primili zahtjev za emitovanje tog materijala.

”PKS je stava da velikosrpski krugovi u Crnoj Gori imaju dovoljno svojih medija, mreža, novina ali i prostora đe mogu do besvijesti da gledaju i ubjeđuju jedni druge da Crnogorci ne postoje, ali u institucijama kulture i prosvjete, koji su “vlasništvo” svih građana, ne može se emitovati ovakvo medijsko-propagandno velikosrpsko iživljavanje na um i pamet crnogorskog naroda. Patriotski i slobodarski Nikšić neće dozvoliti da centar kulture koji obilježava 137 godina rada i postojanja, bude mjesto propagiranja “srpskog sveta” i svega onoga što ovaj opasni i velikosrpski projekat predstavlja po građansku i sekularnu Crnu Goru”, zaključeno je iz Patriotsko – komitskog saveza.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Reporterka Skaja: Za 20 minuta izgorelo sve iza nas

„Pogledajte ovu vatru, pogledajte ovaj plamen pored nas, i to vam govori kako se sve brzo širi....

U Iranu za dan zaraženo 39.000 osoba!

U poslednja 24 sata u Iranu je umrlo 378 ljudi, dok je od početka epidemije korona virusa...

GRČKA GORI: Hiljade ljudi bježi u panici iz kuća...

Vatrogasci u Grčkoj nisu uspjeli da savladaju veliki požar koji se približio sjevernim predgrađima Atine, pa je...

Ekološki incident: Pomor ribe na Ibru

“Odmah nakon ekološkog incidenta na osnovu prijave, reagovao je inspektor za vode, kao i pripadnici Uprave policije...

IMELDA MARKOS: Ovako je djevojčica iz memljive garaže postala...

Ona je 2018. nepravosnažno osuđena za korupciju, a ovaj proces trajao je više od 30 godina. Imeldi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare