Izvor:Pobjeda

Političke igre na primorju: Smjena direktorice TO Budva nastavak obračuna Carevića i Demokrata?

Političke igre u budvanskoj vlasti se nastavljaju, a ovog puta reflektovale su se nafunkcionisanje lokalne turističke organizacije. Sa čela te organizacije ekspresno je smijenjena Maja Liješević, i to, kako saznaje Portal Analitika, na zahtjev predsjednika Opštine Marka Carevića.

Iako je formalno razlog smjene to što je Liješević navodno prekoračila ovlašćenja time što nije imala saglasnost lokalne uprave za organizaciju novogodišnjeg programa, u pitanju bi zapravo mogla biti Carevićeva težnja da pokaže ko je ,,gazda“ u Budvi.

Dojučerašnja direktorica, inače, ćerka je odbornika Demokratske Crne Gore Gojka Liješevića. Njega javnost pamti po prošlogodišnjem predsjedavanju sjednicama SO Budva pod šatorom, tokom burne smjene vlasti u tom gradu. Takođe, Liješević je u septembru 2020. godine prisustvovao osveštavanju zgrade Opštine Budva, koje je organizovao upravo Carević. Demokrate su to pokušale da demantuju. No, fotografije sa skupa demantovale su njihove navode.

Kako saznaje Portal Analitika, upravo je Carević zatražio smjenu Liješevićeve ćerke Maje sa mjesta direktorice TO Budva.

Formalan razlog je u tome što ona navodno nije imala saglasnost Opštine za organizaciju novogodišnjeg programa, čime je prekoračila ovlašćenja koja je imala kao direktorica.

Samo dan ranije, Maja Liješević je saopštila da će za novogodišnje praznike u Budvi nastupati Zlatan Stipišić Džiboni i Lepa Brena, a umjesto konferencije za novinare koju je najavila, uslijedila je ekspresna smjena sa rukovodeće pozicije.

Budvanska vlast je već duže u krizi i onemogućava normalno funkcionisanje lokalne vlasti. Demokrate, čiji je odbornik Gojko Liješević, traže da Carević bude smijenjen sa mjesta predsjednika Opštine Budva i sa partnerima iz SNP-a, Prave i Ure prave savez koji bi imao samo jedan mandat manje od Carevićevog DF-a.

Na taj način, mogli bi da pokrenu inicijativu za smjenu Carevića, ali bi u paketu sa njim bio smijenjen i predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović, inače funkcioner Demokrata, kao i Liješević.

Takođe, poziciju prvog čovjeka Budve potresaju i druge afere, poput one o nelegalnoj gradnji na državnom zemljištu u Krimovici.

Prema navodima NVO MANS, Carević je uzurpirao oko pola miliona kvadrata državnog zemljišta i na njemu izgradio farmu, u okviru koje se nalazi i desetak nelegalno podignutih objekata.

Da li je ekspresna smjena Maje Liješević Carevićev način da pokaže Demokratama ko je ,,gazda“ u Budvi ili je u pitanju tek neslaganje muzičkih ukusa Carevića i bivše direktorice TO Budva, biće jasno nakon narednog poteza koji će budvanske Demokrate povući. U svakom slučaju, Carević je efikasno i brzo lopticu prebacio u njihovo dvorište.

Liješević podnijela krivičnu prijavu

Maja Liješević, koju je novoimenovani izvršni odbor Turističke organizacije Budve smijenio sa funkcije direktorice, a čiju odluku ona ne priznaje, podnijela je juče krivičnu prijavu, zatraživši od budvanske policije da joj omogući pristup radnom mjestu bez ometanja neoviašćenih lica, čiji identitet traži da pregledom video nadzora utvrde policijski inspektori.

Ona je ustvrdila da se boji za svoju i sigurnost svojih kolega iz TO Budve, kao i imovinu ove opštinske firme.

Iz kabineta predsjednika Opštine Marka Carevića saopšteno je da će protiv Liješević biti podnijeta krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja, optužujući je da je zloupotrijebila službeni položaj i brutalno kršila zakon.

Ovo je epilog jučerašnjih burnih dešavanja u kancelarijama Turističke organizacije u koje su juče ujutro ušli predstavnici Izvršnog odbora, kao vršilac dužnosti direktora TO Nemanja Kuljača, ali i Carević i njegov šef kabineta Nikola Jovanović, koji su zahtijevali da im se dostavi pečat firme, što je Liješević odbila.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare