Prijestonica: Raspisan konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Prijestonica Cetinje raspisala je danas konkurs za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2021/2022. godinu.

Prijestonica Cetinje, u skladu sa odlukama o stipendiranju studenata i o broju i visini stipendija za 2021/2022. godinu, dodjeljuje deset stipendija – sedam prema indeksu uspjeha, jednu studentu – osobi sa invaliditetom, jednu korisniku prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite i jednu pripadniku manjinskih naroda, nezavisno od indeksa uspješnosti.

U slučaju da iz navedenih kategorija, nema podnosilaca prijave ili bude više kandidata sa istim uslovima, indeks uspjeha će biti glavni kriterijum pri donošenju odluke.

Pravo na stipendiju imaju studenti primijenjenih osnovnih i akademskih osnovnih studija koji su najbolji na drugoj i narednim godinama studija, položili su ispite iz prethodne godine studija u visini od najmanje 90% ECTS kredita i postigli indeks uspjeha najmanje 9,00.

„Uz uslov da su crnogorski državljani i imaju prebivalište na teritoriji Prijestonice Cetinje, prvi put su upisali semestar studijske godine, nijesu gubili nijednu godinu tokom studija, nezaposleni su i mlađi od 26 godina“, navodi se u konkursu.

Pravo na stipendiju, uz isti uslov, imaju i studenti primijenjenih osnovnih i akademskih osnovnih studija iz OSI populacije, korisnici prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite i pripadnici manjinskih naroda nezavisno od indeksa uspjeha.       

Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se u deset mjesečnih rata bez obaveze vraćanja.

Spisak neophodne dokumentacije za prijavu na konkurs dostupan je na sajtu Prijestonice Cetinje www.cetinje.me, na naslovnici, u rubrici Nove objave. U istoj rubrici se nalazi i prijavni formular. Dokumenta su dostupna i u rubrici Javne rasprave i objave.

Neophodna dokumenta dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj fotokopiji. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.

Prijave se  mogu podnijeti neposredno na šalterima Građanskog biroa Prijestonice Cetinje, gdje se može preuzeti obrazac prijave na konkurs za dodjelu stipendija.

Prijava na konkurs može se poslati i putem pošte na adresu Prijestonica Cetinje – Sekretarijat za kulturu, sport  i mlade, Ulica Baja Pivljanina br. 2, sa naznakom za Komisiju za dodjelu stipendija Prijestonice Cetinje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do 22 stepena

Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno a u popodnevnim satima razvedravanje. Foto: ZHMS

Damjanović: Kvazi eksperti tjeraju naše najveće blago, srećom, neće...

Kako je navela, ključni ekonomski gubitak Crne Gore i regiona je odliv talenata. “Ova...

Orban na masovnom skupu u Budimpešti optužio SAD i...

Orban je desetinama hiljada pristalica u centru Budimpešte rekao da Vašington i milijarder Džordž Soroš, koristeći svoj...

Dodik: Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali...

Nemamo namjeru za ratom, nikakvim sukobom, ali želimo da se ustavno borimo za svoja prava“, naglasio je...

Spajić odgovorio Markoviću: Hvala što podsjećate građane na sve...

“Evo ga i bivši premijer koji je, po sopstvenom priznanju, zakazao u povećanju standarda i kvaliteta života...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare